Spannende tijden! Iedereen aan het boarden …

onboarding reboarding

Geschreven door: Peter Haasdijk

πŸ‡³πŸ‡± Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, πŸƒβ€β™‚οΈ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby πŸ›« Onboarding πŸŽ“ Leerplatform πŸ‘¨β€πŸ’» Online vergaderen #Onboarding-menéér πŸŽ“ Co-founder Learning Innovators
ξ‚Œ
ξ₯
ξ€₯

29 juni 2021

Spannende tijden! Iedereen aan het boarden …

Wanneer medewerkers in een nieuwe omgeving terecht komen, of de situatie waarin zij hun werk doen verandert, is het goed om ze daarop voor te bereiden. Zo kan men vol vertrouwen en gemotiveerd (weer) aan de slag.

Wanneer laat je medewerkers een dergelijk proces doorlopen? Het in dienst treden is immers niet het enige moment dat er sprake is van een ingrijpende verandering:

⚑️ indiensttreding
⚑️ fusie
⚑️ promotie
⚑️ demotie
⚑️ overplaatsing
⚑️ horizontale doorstroming
⚑️ na tijd van afwezigheid
⚑️ privé omstandigheden

Het weer aan het werk gaan na corona is absoluut zo’n moment. Waarbij je medewerkers moet helpen aan de nieuwe situatie te wennen. Medewerkers zijn er bijv. aan gewend geraakt om thuis te werken. De bereidheid opnieuw afscheid te nemen van een vertrouwde manier van werken zal per medewerker verschillen.

Het vraagt ook veel van organisaties. Een andere en flexibele manier van inrichten van kantoor en wellicht een heel andere manier van werken. Dat kan niet altijd. Het vraagt ook vertrouwen en sturing op output, in plaats van op uren.

Spannende tijden! Voor organisatie en medewerkers.

En natuurlijk voor mensen zoals ik, die zich dagelijks bezig houden met onboarden, reboarden, crossboarden, offboarden en allerlei andere vormen van boarden πŸ˜†

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo πŸ‘‹
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.