Scheidsrechters trainen

Een landelijke sportbond wil tijdens de lockdown scheidsrechters kunnen blijven trainen zodat zij mogen fluiten bij amateurwedstrijden. Ze start een pilot met BigBlueButton.

De trainingen zijn op deze manier eenvoudiger te volgen én het bespaart iedereen flink op reistijd. BigBlueButton wordt na de lockdown een vast onderdeel van het trainingsprogramma waarbij er iedere avond wel ergens in het land sessies zijn. Soms tot meer dan 1000 mensen tegelijk, in verschillende sessies.

BigBlueButton wordt niet alleen dé manier waarop scheidsrechters worden getraind maar ook hoe met andere clubs wordt gecommuniceerd en waarop zaken worden gepland vanuit de landelijke sportbonden voor de vele clubs en verenigingen in Nederland.

Werkgroepen medische sector

Om vragen van werkgroepen te kunnen beantwoorden heeft een trainingsinstituut uit de medische sector het afgelopen jaar BigBlueButton ingezet. Studenten gaan met elkaar in discussie over verschillende onderwerpen en leggen zaken voor aan de trainer, direct vanuit het gekoppelde leerplatform.

Inmiddels wordt het systeem dagelijks gebruikt om studenten en trainers te verbinden.

werkgroep medisch

Interactieve evenement over Moodle

Stichting MNET heeft voor de afgelopen twee edities van de MoodleMoot gebruik gemaakt van BigBlueButton. Voor de voorbereidingen, zoals commissievergaderingen, en voor het evenement zelf.

Tijdens het evenement waren soms meer dn 100 mensen in een enkele sessie aanwezig, die in realtime vragen konden stellen aan een van de sprekers.

Opleider en coach

Vollekr8 gebruikt BigBlueButton om in kleinere groepen intensieve trainingen te kunnen geven. Vaak niet meer dan 10 mensen die tegelijk bezig zijn.

In de trainingen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van breakout rooms om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven tijdens een sessie.

vollekr8
Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo 👋
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.