Vier recente toepassingen BigBlueButton

Geschreven door: Peter Haasdijk

πŸ‡³πŸ‡± Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, πŸƒβ€β™‚οΈ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby πŸ›« Onboarding πŸŽ“ Leerplatform πŸ‘¨β€πŸ’» Online vergaderen #Onboarding-menéér πŸŽ“ Co-founder Learning Innovators
ξ₯
ξ€₯

28 juni 2021

Scheidsrechters trainen

Een landelijke sportbond wil tijdens de lockdown scheidsrechters kunnen blijven trainen zodat zij mogen fluiten bij amateurwedstrijden. Ze start een pilot met BigBlueButton.

De trainingen zijn op deze manier eenvoudiger te volgen Γ©n het bespaart iedereen flink op reistijd. BigBlueButton wordt na de lockdown een vast onderdeel van het trainingsprogramma waarbij er iedere avond wel ergens in het land sessies zijn. Soms tot meer dan 1000 mensen tegelijk, in verschillende sessies.

BigBlueButton wordt niet alleen dΓ© manier waarop scheidsrechters worden getraind maar ook hoe met andere clubs wordt gecommuniceerd en waarop zaken worden gepland vanuit de landelijke sportbonden voor de vele clubs en verenigingen in Nederland.

Werkgroepen medische sector

Om vragen van werkgroepen te kunnen beantwoorden heeft een trainingsinstituut uit de medische sector het afgelopen jaar BigBlueButton ingezet. Studenten gaan met elkaar in discussie over verschillende onderwerpen en leggen zaken voor aan de trainer, direct vanuit het gekoppelde leerplatform.

Inmiddels wordt het systeem dagelijks gebruikt om studenten en trainers te verbinden.

werkgroep medisch

Interactieve evenement over Moodle

Stichting MNET heeft voor de afgelopen twee edities van de MoodleMoot gebruik gemaakt van BigBlueButton. Voor de voorbereidingen, zoals commissievergaderingen, en voor het evenement zelf.

Tijdens het evenement waren soms meer dn 100 mensen in een enkele sessie aanwezig, die in realtime vragen konden stellen aan een van de sprekers.

Opleider en coach

Vollekr8 gebruikt BigBlueButton om in kleinere groepen intensieve trainingen te kunnen geven. Vaak niet meer dan 10 mensen die tegelijk bezig zijn.

In de trainingen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van breakout rooms om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven tijdens een sessie.

vollekr8

Dit vind je misschien ook leuk …

De kracht van games bij leren!Β 

De kracht van games bij leren!Β 

Games, van oorsprong puur tijdverdrijf, zijn voor het zakelijke gebruik inmiddels uitgegroeid tot uiterst krachtige leermiddelen. Je komt ze tegenwoordig in allerlei vormen tegen. In deze blog duik ik nog maar eens in de kleurrijke wereld van educatieve games. Ik verken de verschillende types, de unieke voordelen die ze bieden in leeromgevingen, en hoe je ze effectief integreert in je leerontwerp. En tot slot, een kijkje in een aantal praktijkvoorbeelden!

Van visie naar keuze: LMS/LXP

Van visie naar keuze: LMS/LXP

Wil je succesvol zijn met je academie, dan zijn een duidelijke visie en concrete doelen, zoals vaardigheidsontwikkeling, innovatie stimuleren of de bedrijfscultuur versterken, randvoorwaardelijk.

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo πŸ‘‹
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.