Vier recente toepassingen BigBlueButton

Auteur: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér

28 juni 2021

Scheidsrechters trainen

Een landelijke sportbond wil tijdens de lockdown scheidsrechters kunnen blijven trainen zodat zij mogen fluiten bij amateurwedstrijden. Ze start een pilot met BigBlueButton.

De trainingen zijn op deze manier eenvoudiger te volgen én het bespaart iedereen flink op reistijd. BigBlueButton wordt na de lockdown een vast onderdeel van het trainingsprogramma waarbij er iedere avond wel ergens in het land sessies zijn. Soms tot meer dan 1000 mensen tegelijk, in verschillende sessies.

BigBlueButton wordt niet alleen dé manier waarop scheidsrechters worden getraind maar ook hoe met andere clubs wordt gecommuniceerd en waarop zaken worden gepland vanuit de landelijke sportbonden voor de vele clubs en verenigingen in Nederland.

Werkgroepen medische sector

Om vragen van werkgroepen te kunnen beantwoorden heeft een trainingsinstituut uit de medische sector het afgelopen jaar BigBlueButton ingezet. Studenten gaan met elkaar in discussie over verschillende onderwerpen en leggen zaken voor aan de trainer, direct vanuit het gekoppelde leerplatform.

Inmiddels wordt het systeem dagelijks gebruikt om studenten en trainers te verbinden.

werkgroep medisch

Interactieve evenement over Moodle

Stichting MNET heeft voor de afgelopen twee edities van de MoodleMoot gebruik gemaakt van BigBlueButton. Voor de voorbereidingen, zoals commissievergaderingen, en voor het evenement zelf.

Tijdens het evenement waren soms meer dn 100 mensen in een enkele sessie aanwezig, die in realtime vragen konden stellen aan een van de sprekers.

Opleider en coach

Vollekr8 gebruikt BigBlueButton om in kleinere groepen intensieve trainingen te kunnen geven. Vaak niet meer dan 10 mensen die tegelijk bezig zijn.

In de trainingen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van breakout rooms om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven tijdens een sessie.

vollekr8

Dit vind je misschien ook leuk …

BigBlueButton v2.3

BigBlueButton v2.3

BigBlueButton v2.3 is uit Een aantal klanten van Sebsoft heeft hier al mee kunnen testen. Behoor je niet tot deze...

Onboarden met Moodle

Onboarden met Moodle

Onboarden met Moodle Elke jaar stromen, naast nieuwe leerlingen, ook nieuwe collega’s de school binnen. Elke school en...

0 reacties

App me
Appen met Labby
Hallo 👋
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.