businesscase onboarding

Wanneer je te maken krijgt met ongewenst verloop van personeel word je, net als Pieter, ongetwijfeld wat onrustig. Als afdelingsmanager of als manager van de HR afdeling wordt je immers dagelijks geconfronteerd met de gevolgen ervan voor je bedrijf. En natuurlijk wil je daar wat aan doen.

Clubs die verloop willen beperken en nieuwe medewerkers snel willen laten meeproduceren, steken energie in ‘onboarding'. Wie het serieus aanpakt, ontwerpt daarvoor een leerarrangement met bouwstenen die klaar liggen. Komt er een nieuw mens aan boord, dan trek je wat zij nodig heeft uit de kast en ín een lms. Hoe ziet zo’n ontwerp eruit?

angst

Pieter werkt nu zo’n zeven jaar als HR Manager bij Nellens Techniek, een middelgroot installatiebedrijf met 35 man personeel. Dit bedrijf levert innovatieve oplossingen voor toegangscontrole en beveiliging. Nellens wil flink gaan uitbreiden, de zaken gaan goed. Misschien een beetje te goed …

tooling

Wanneer ik pitches zie over onboarding gaat het te vaak over de tooling die daarbij wordt gebruikt. Dat komt omdat nog te veel organisaties de indruk hebben dat, wanneer ze maar de juiste tooling inzetten, zij ineens verzekerd zijn van succesvolle en betrokken medewerkers. Ik geef toe: Ook ik maak me daar nog wel eens schuldig aan.

muurhuizen

Afgelopen dinsdag reed ik 's-ochtends naar Amersfoort. Ik had een afspraak bij Mitosa, gevestigd in een van de muurhuizen in Amersfoort. Een straat die is gebouwd op de oude loop van de stadsmuur, waar enkele huizen daadwerkelijk zijn gebouwd met de kostbare bakstenen van de oorspronkelijke muur. Een werkelijk prachtige locatie met heerlijke koffie en heerlijk weer onderweg er naar toe.
Ik sprak daar de twee eigenaren Elbert Overduin en Marcel van Beek. We hadden elkaar al eerder kort gesproken tijdens een bijeenkomst van onze businessclub BNI vlak voor de zomer: "Laten we na de vakantie nader kennis maken en onderzoeken of we onze dienstverlening op elkaar kunnen aansluiten. Wellicht kunnen we klanten op die manier nog beter van dienst zijn."