vakantie

De dagen voor de vakantie ben je vooral druk met het overdragen van zaken. Wat het vaak lastig maakt is dat er meestal niet iemand in de buurt die je zomaar één op één kan vervangen. En dus zal je zaken moet documenteren, takenlijstjes moet maken, contactpersonen opschrijven en misschien zelfs handleidingen moet opzoeken.

hr trend

Werven, inwerken en behouden van medewerkers. Volgens het jaarlijkse HR Trends onderzoek van adviesbureau Berenschot de belangrijkste HR trend voor het komende jaar.

Met de steeds krapper wordende arbeidsmarkt een steeds grotere uitdaging voor veel bedrijven.

Het ontwikkelen van personeel en hun vaardigheden, het tegengaan van verzuim en meer focus op duurzame inzetbaarheid zijn enkele andere HR trends uit de top tien.

Waarom zijn juist deze trends nu zo belangrijk?

Afgelopen weekend bracht ik door in Göteborg. Samen met mijn vrouw en twee goede vrienden nam ik deel aan de grootste halve marathon ter wereld, 60.000 deelnemers! De Göteborgsvarvet Half Marathon.

sollicitanten in de rij

Op NU.nl lees je vandaag dat werkgevers zich in 2020 voor het eerst sinds jaren vooral gaan richten op het behouden en scholen van medewerkers.
Aan de 22 procent van de ondervraagden die nog geen aanvullende maatregelen hebben genomen 4 tips om medewerkers aan boord te houden:

redesign leeromgeving

De afgelopen weken mocht ik diverse demo's geven, o.a. van onze tooling voor het inwerken en behouden van nieuwe medewerkers. Met die demo's verzamelde ik veel waardevolle feedback.