Blog

De Gelukkige Werknemer podcast #2 van maart 2020 ging over het inwerken van nieuwe medewerkers. Dit heeft namelijk veel invloed op werkgeluk, productiviteit en verloop. Maar wat is precies een goede inwerkperiode? En hoe zorg je voor een goede onboarding?

Om antwoord op deze vragen te krijgen, gingen Diederik en Henny met mij in gesprek. We bespraken daarnaast hoe digitale middelen kunnen helpen bij het inwerken en bijscholen van medewerkers.
Je leest hier de teksten van de voorbereidingen en er is een linkje naar de uitzending.

Lokale ondernemers helpen je weer op stoom te komen

"Wees loyaal, koop lokaal" Dat is de tekst die ik lees op een flyer in een winkel in Culemborg. Een van de vele sympathieke initiatieven om elkaar een beetje te helpen in deze lastige periode.
Precies dat heb ik ook in mijn hoofd als ik begin aan een lijstje met de dingen die bedrijven nodig hebben wanneer straks de kantoren weer opengaan.

Met een goed ingericht proces alleen ben je er natuurlijk niet. Je hebt ook spullen nodig. Dus ging ik op zoek ...

Ik werd ineens geconfronteerd met de 'intelligente lockdown'. Afscheid nemen van mijn vertrouwde manier van werken zat er niet in en daar had ik best last van. Thuiswerkend en videobellend heb ik mij er doorheen weten te slaan. En gelukkig, op enig moment worden geleidelijk aan de regels weer versoepeld en kan ik weer naar kantoor.
Maar wat blijkt nu? Mijn vertrouwde manier van werken komt helemaal niet terug. Er is namelijk sprake van 'het nieuwe normaal'.

social distance

Heel veel mensen hebben de afgelopen maanden juist ontzettend hard (nog harder dan normaal) doorgewerkt!

Maar goed, nog even en dan verandert er opnieuw van alles. Terug naar normaal zit er niet in, zeker niet op korte termijn. Overal worden plannen gemaakt voor de komende periode. Maatregelen en oplossingen met betrekking tot afstand houden, hygiëne, beschermingsmaatregelen en gedragsbeïnvloeding van medewerkers, klanten en leveranciers.
Al die maatregelen hebben gevolgen voor de wijze waarop we ons werk doen en de omgeving waarin dat gebeurt.

online onboarding game

Je kunt onze Onboarding Game niet solo spelen, het is geen Patience of Solitaire. Zo verandert in de huidige 1.5m-samenleving een geweldige tool ineens van waardevol naar waardeloos.

Of niet?