Afgelopen weekend bracht ik door in Göteborg. Samen met mijn vrouw en twee goede vrienden nam ik deel aan de grootste halve marathon ter wereld, 60.000 deelnemers! De Göteborgsvarvet Half Marathon.

sollicitanten in de rij

Op NU.nl lees je vandaag dat werkgevers zich in 2020 voor het eerst sinds jaren vooral gaan richten op het behouden en scholen van medewerkers.
Aan de 22 procent van de ondervraagden die nog geen aanvullende maatregelen hebben genomen 4 tips om medewerkers aan boord te houden:

redesign leeromgeving

De afgelopen weken mocht ik diverse demo's geven, o.a. van onze tooling voor het inwerken en behouden van nieuwe medewerkers. Met die demo's verzamelde ik veel waardevolle feedback.

consultancy onboarding

Voor vanmiddag stond een afspraak gepland met een consultancy uit Utrecht welke professionals levert aan organisaties om ze op strategisch en uitvoerend niveau te helpen bij veranderingen. Deze afspraak, waarin ik een demo zou geven van onze onboarding oplossing, werd vanwege griepverschijnselen bij mijn gesprekspartner verplaatst naar een ander moment. Het leverde mij wat ruimte op in de agenda.

jeukwoord onboarding

Onboarding. Ik ben het helemaal eens met Japke-d. Bouma die eind december een artikel publiceerde in het NRC met daarin het ergste kantoorjargon uit 2018. Onboarding prijkte op de achtste plaats en werd door haar bestempeld als een absoluut jeukwoord.

Ik sta open voor suggesties maar, bij gebrek aan beter, blijf ik het woord toch nog maar even gebruiken.