Blog

hr trend

Vorig jaar was het #onboarding. In 2020 is de hashtag van het jaar: ... Corona.

Ik heb het over het jaarlijks HR Trendonderzoek, uitgevoerd door adviesbureau Berenschot.

vr onboarding

Echt heftig wat er met je gebeurt wanneer je een VR headset op zet. Vorige week verkende ik met Christel Teurlings van Yourvrconnector het (in)werken en leren via eXtended Reality en moest daarbij natuurlijk ook even deze bril op.

De titel beschrijft precies wat het is, een beleving. De impact is groot, zowel voor de drager van de bril, als voor de doelstellingen van de organisatie. Zelfs in een low budget setting.

serious game

Heb je al eens geprobeerd om in kaart te brengen wat je zoal doet voor medewerkers om deze met succes te laten starten en betrokken te maken bij jouw organisatie. Als dat zo is dan zal je, net als wij, ervaren hebben dat het lastig is om boven water te krijgen wat er allemaal gebeurt en hoe, wie daarbij betrokken is en hoe alles ervaren wordt door bestaande en nieuwe medewerkers.

wilhelminaberg landgraaf

Een paar maanden geleden was het binnen veel organisaties een uitdaging om goed personeel te vinden. Ook onboarding, talentontwikkeling en behoud van personeel waren belangrijke punten op de HR agenda.

In een paar weken tijd veranderde dit beeld compleet. Er is een ander tijdperk aangebroken waarin geen medewerker of organisatie gespaard is gebleven. Of het nu gaat over werk-prive balans, baanzekerheid, aanpassen van processen of werkdruk, de impact is enorm en iedereen voelt de gevolgen van deze crisis. Hierdoor hebben zowel werknemers als werkgevers veel vragen en nieuwe uitdagingen, strategisch, tactisch en operationeel.
Voor de continuïteit van je bedrijf wordt WERKEN en LEREN OP AFSTAND steeds belangrijker.

virtual classroom

In Learning Innovators, een groep op Facebook, vraagt Henny Hoekstra van Pluvo zich in dit artikel hardop af: "Hoe kies je de goede tools en hoe geef je effectief les in een Virtual Classroom?". Een goed artikel met een aantal nuttige tips dat ik graag hier met je deel. Op een van de tips zoom ik graag even in.

Vergelijking Virtual Classroom

Henny verwijst onder andere naar deze pagina op G2.com, die volgens eigen zeggen 's werelds grootste tech marktplaats is voor bedrijven. Je vindt daar o.a. software reviews en natuurlijk staan Zoom en Cisco Webex Meetings op nummers 1 en 2 (satisfaction, popularity én G2 score).