Blog

why moodle

Ik werd onlangs gevraagd iets meer te vertellen over Moodle. De organisatie in kwestie is op zoek naar een leermanagementsysteem dat schaalbaar en veilig is, alle leervoorkeuren ondersteund, geschikt is voor zowel het onderwijs als het bedrijfsleven en te integreren is met andere platforms, bijvoorbeeld voor videoconferencing.

whitepaper eigen weg

Heb jij voor 2021 je project werken of leren op afstand al gepland?

Ik pleit er voor niet ‘online’ als uitgangspunt te nemen maar om te kijken hoe je ‘plaats- en tijdonafhankelijk’ werken of leren kunt faciliteren. Toets daarmee dan de inrichting van je organisatie en maak nieuwe keuzes. Ga dus 'je eigen weg', voor de continuiteit van jouw organisatie.

Tijdens de kerstvakantie schreef ik er een whitepaper over. Je vindt hem hier.

Whitepaper

serious game onboarding

De microlearning 'Onderdelen van onboarding' is af! Je vindt hem hier.

Microlearning

hr trend

Vorig jaar was het #onboarding. In 2020 is de hashtag van het jaar: ... Corona.

Ik heb het over het jaarlijks HR Trendonderzoek, uitgevoerd door adviesbureau Berenschot.

vr onboarding

Echt heftig wat er met je gebeurt wanneer je een VR headset op zet. Vorige week verkende ik met Christel Teurlings van Yourvrconnector het (in)werken en leren via eXtended Reality en moest daarbij natuurlijk ook even deze bril op.

De titel beschrijft precies wat het is, een beleving. De impact is groot, zowel voor de drager van de bril, als voor de doelstellingen van de organisatie. Zelfs in een low budget setting.