Blog

serious game

Heb je al eens geprobeerd om in kaart te brengen wat je zoal doet voor medewerkers om deze met succes te laten starten en betrokken te maken bij jouw organisatie. Als dat zo is dan zal je, net als wij, ervaren hebben dat het lastig is om boven water te krijgen wat er allemaal gebeurt en hoe, wie daarbij betrokken is en hoe alles ervaren wordt door bestaande en nieuwe medewerkers.

wilhelminaberg landgraaf

Een paar maanden geleden was het binnen veel organisaties een uitdaging om goed personeel te vinden. Ook onboarding, talentontwikkeling en behoud van personeel waren belangrijke punten op de HR agenda.

In een paar weken tijd veranderde dit beeld compleet. Er is een ander tijdperk aangebroken waarin geen medewerker of organisatie gespaard is gebleven. Of het nu gaat over werk-prive balans, baanzekerheid, aanpassen van processen of werkdruk, de impact is enorm en iedereen voelt de gevolgen van deze crisis. Hierdoor hebben zowel werknemers als werkgevers veel vragen en nieuwe uitdagingen, strategisch, tactisch en operationeel.
Voor de continuïteit van je bedrijf wordt WERKEN en LEREN OP AFSTAND steeds belangrijker.

virtual classroom

In Learning Innovators, een groep op Facebook, vraagt Henny Hoekstra van Pluvo zich in dit artikel hardop af: "Hoe kies je de goede tools en hoe geef je effectief les in een Virtual Classroom?". Een goed artikel met een aantal nuttige tips dat ik graag hier met je deel. Op een van de tips zoom ik graag even in.

Vergelijking Virtual Classroom

Henny verwijst onder andere naar deze pagina op G2.com, die volgens eigen zeggen 's werelds grootste tech marktplaats is voor bedrijven. Je vindt daar o.a. software reviews en natuurlijk staan Zoom en Cisco Webex Meetings op nummers 1 en 2 (satisfaction, popularity én G2 score).

De Gelukkige Werknemer podcast #2 van maart 2020 ging over het inwerken van nieuwe medewerkers. Dit heeft namelijk veel invloed op werkgeluk, productiviteit en verloop. Maar wat is precies een goede inwerkperiode? En hoe zorg je voor een goede onboarding?

Om antwoord op deze vragen te krijgen, gingen Diederik en Henny met mij in gesprek. We bespraken daarnaast hoe digitale middelen kunnen helpen bij het inwerken en bijscholen van medewerkers.
Je leest hier de teksten van de voorbereidingen en er is een linkje naar de uitzending.

Lokale ondernemers helpen je weer op stoom te komen

"Wees loyaal, koop lokaal" Dat is de tekst die ik lees op een flyer in een winkel in Culemborg. Een van de vele sympathieke initiatieven om elkaar een beetje te helpen in deze lastige periode.
Precies dat heb ik ook in mijn hoofd als ik begin aan een lijstje met de dingen die bedrijven nodig hebben wanneer straks de kantoren weer opengaan.

Met een goed ingericht proces alleen ben je er natuurlijk niet. Je hebt ook spullen nodig. Dus ging ik op zoek ...