Blog

nellens gaat online

Hier zit ik. Precies een week geleden, aan het barretje voor de keuken.
Mijn naam is Pieter. Mijn vrouw Charlotte en ik werken allebei al weer twee weken vanuit huis. Charlotte is zelfstandig loopbaancoach en ik werk als HR Manager bij Nellens Techniek, een middelgroot installatiebedrijf met 35 man personeel.
Over het algemeen gaat dat thuiswerken best goed. Maar vandaag ben ik niet bepaald vrolijk.

offline naar online

Online vergaderen, webinars, onderwijs op afstand. Het zijn inmiddels belangrijke onderdelen van onze dagelijkse routine.

Als gevolg van de coronacrisis grijpen we massaal naar tools als Zoom en Skype voor het onderhouden van onze contacten. Zakelijk willen we meer dan een-op-een contacten onderhouden. We willen informatie delen, opleidingen verzorgen, medewerkers opleiden of inwerken. En ook zakelijk willen we zo snel als mogelijk een oplossing hebben waarmee we verder kunnen met waar we tot voor kort mee bezig waren.

De Gelukkige Werknemer podcast #2 gaat over het inwerken van nieuwe medewerkers. Dit heeft namelijk veel invloed op werkgeluk, productiviteit en verloop.

Maar wat is precies een goede inwerkperiode? En hoe zorg je voor een goede onboarding?

Om antwoord op deze vragen te krijgen, gingen Diederik en Henny met mij in gesprek. We bespraken daarnaast hoe digitale middelen kunnen helpen bij het inwerken en bijscholen van medewerkers.

onderwijs op afstand

Bijna alle afspraken in mijn agenda voor de komende periode heb ik kunnen verzetten naar een later tijdstip of vervangen door een skype afspraak. Echte acquisitie - volgens mij zit niemand daar nu echt op te wachten - laat ik maar even voor wat het is. Verstandig? Ik weet het niet. Zo voelt het wel.

onderwijs op afstand

Werk je in het bedrijfsleven of bij een opleidingsinstituut en ben je op zoek naar een oplossing voor onderwijs op afstand? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van Moodle. Deze Open Source software voor elektronische leeromgevingen (ELO) wordt niet voor niets gebruikt door meer dan 60 miljoen gebruikers wereldwijd, vnl. scholen.