De Onboarding Game: praktisch spel voor het onboardingsproces

Onboarding Game

Geschreven door: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér 🎓 Co-founder Learning Innovators

5 december 2023

Nieuwe medewerkers kunnen voor een organisatie veel tijd kosten! Daarom is het handig om een goed introductie- en inwerkprogramma te hebben. Om dat te maken heb je een aantal mensen nodig in je organisatie, die je moet kunnen inspireren om te komen tot een gedragen proces. En hoe kan dat beter dan op een speelse manier? Dat is precies wat de Labby Onboarding Game biedt.

De Onboarding Game

De Onboarding Game is een praktisch spel met meer dan 100 kaarten die je helpen om alle uitdagingen van inwerkprocessen op een rijtje te zetten. Elke kaart staat voor een specifieke activiteit in het inwerkprogramma. Het is goed om te weten dat het spel echt bedoeld is om processen in kaart te brengen, niet om door nieuwe medewerkers te laten spelen tijdens hun inwerkperiode.

De kaarten zijn ingedeeld in zes categorieën:

• Basics
• Inhoud
• Sociaal
• Verbinding
• Regels
• Persoonlijke ontwikkeling

Elke categorie staat voor verschillende activiteiten, zoals hygiëne, functie, taken, afdeling, connectie, missie, visie, voorschriften, protocollen, groei en opleiding. Tijdens het spelen geef je alle kaarten een passende plek op de tafel waardoor een compleet overzicht van alle relevante activiteiten ontstaat. Op die manier krijgt elk aspect van onboarding de aandacht die het verdient!

Naast de fysieke game krijg je ook online toegang tot een handleiding, een handige checklist en een verbeterkaart. Zo heb je alles bij de hand om het spel succesvol te spelen.

Ben je enthousiast? Bestel hier de Onboarding Game!

Onboarding Game sessie

Wil je liever een interactieve sessie? Kies dan voor een sessie van maximaal twee uur waarbij we samen aan de slag gaan met de Labby Onboarding Game. Tijdens deze sessie brengen we gezamenlijk het huidige inwerkproces in kaart of ontwerpen we een nieuwe roadmap. We spelen een spelronde om het bestaande inwerkprogramma te analyseren of om een compleet nieuw inwerkprogramma te ontwikkelen. Na afloop ontvang je het eindresultaat in A0 PDF formaat, een praktische manier om het inwerkprogramma van jullie organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Lees hier meer over het maken van de onboarding roadmap. Plan gerust een gratis intake in om alle mogelijkheden te bespreken!

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo 👋
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.