Gratis webinar: Reboarding in 30 minuten

webinar aanbod groot

Geschreven door: Peter Haasdijk

πŸ‡³πŸ‡± Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, πŸƒβ€β™‚οΈ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby πŸ›« Onboarding πŸŽ“ Leerplatform πŸ‘¨β€πŸ’» Online vergaderen #Onboarding-menéér πŸŽ“ Co-founder Learning Innovators
ξ‚Œ
ξ₯
ξ€₯

13 mei 2020

Webinars, je wordt er werkelijk mee overspoeld. En toch vind ik het een geweldige manier om in contact te blijven met mijn doelgroep en informatie over te dragen. Zeker nu zo’n beetje iedereen gewend is geraakt aan beeldbellen, online vergaderen en webinars dus.

Gisteren gaf ik samen met Henny van Pluvo een webinar over digitaal onboarden. Ik nam het onboarding deel voor mijn rekening en Henny liet zien hoe je de vertaling maakt naar een online leeromgeving.

Toen we op het idee kwamen om samen deze webinar te organiseren beseften we ons dat we minder tijd tot onze beschikking hadden dan bij een fysieke workshop. Deelnemers houden het, met voldoende interactie, over het algemeen wel een dagdeel vol. Een webinar kan eigenlijk niet langer dan een uur / anderhalf uur duren.
Waar we ook rekening mee moesten houden was dat tijdens een webinar minder verdieping mogelijk is. Je kunt minder makkelijk zien wanneer mensen afhaken op inhoud of vermoeid raken. Dat is, totdat ze de meeting verlaten natuurlijk (..).

Het webinar van vandaag duurde een uur en bestond uit twee delen,Β Onboarding en digitale leeromgeving. Deelnemers konden tussendoor via de chat vragen stellen. Wie van ons beide niet aan het spreken was, hield de chat in de gaten om direct te kunnen reageren wanneer nodig.
Achteraf hebben we o.a. de opname van het webinar en de gebruikte slides gedeeld. Wanneer we niet alle vragen hadden kunnen beantwoorden tijdens het webinar, hadden we ook die nog toegevoegd maar dat was niet nodig.

Ons doel was deelnemers kennis te laten maken met de belangrijkste onderdelen van onboarding en te laten zien hoe digitale onboarding vormgegeven kan worden. Want, hoewel een goede introductieperiode een verloren zaak lijkt nu offline werken er even niet in zit, niets is minder waar. En afgaande op de reacties van deelnemers zijn we meer dan geslaagd in onze opzet.

Reboarding

Over twee weken organiseren Pluvo en Labby opnieuw samen een webinar. Het gaat dan over een misschien nog wel veel actueler onderwerp dan onboarding, namelijk: Reboarding.

Iedereen krijgt in zijn werk na de ‘intelligente lockdown’ opnieuw met ingrijpende veranderingen te maken. Daarom zullen werkgevers, of zij nu wel of niet al een Onboarding proces hebben ingericht, alle medewerkers willen helpen weer veilig en met vertrouwen aan het werk te kunnen gaan. Een goed ingericht Reboarding proces gaat daarbij zeker helpen.

Wij helpen graag mee en daarom organiseren we 27 mei een gratis webinar over Reboarding. Je kunt je hier inschrijven.

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo πŸ‘‹
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.