Gratis webinar: Reboarding in 30 minuten

webinar aanbod groot

Auteur: Peter Haasdijk

πŸ‡³πŸ‡± Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, πŸƒβ€β™‚οΈ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby πŸ›« Onboarding πŸŽ“ Leerplatform πŸ‘¨β€πŸ’» Online vergaderen #Onboarding-menéér

13 mei 2020

Webinars, je wordt er werkelijk mee overspoeld. En toch vind ik het een geweldige manier om in contact te blijven met mijn doelgroep en informatie over te dragen. Zeker nu zo’n beetje iedereen gewend is geraakt aan beeldbellen, online vergaderen en webinars dus.

Gisteren gaf ik samen met Henny van Pluvo een webinar over digitaal onboarden. Ik nam het onboarding deel voor mijn rekening en Henny liet zien hoe je de vertaling maakt naar een online leeromgeving.

Toen we op het idee kwamen om samen deze webinar te organiseren beseften we ons dat we minder tijd tot onze beschikking hadden dan bij een fysieke workshop. Deelnemers houden het, met voldoende interactie, over het algemeen wel een dagdeel vol. Een webinar kan eigenlijk niet langer dan een uur / anderhalf uur duren.
Waar we ook rekening mee moesten houden was dat tijdens een webinar minder verdieping mogelijk is. Je kunt minder makkelijk zien wanneer mensen afhaken op inhoud of vermoeid raken. Dat is, totdat ze de meeting verlaten natuurlijk (..).

Het webinar van vandaag duurde een uur en bestond uit twee delen,Β Onboarding en digitale leeromgeving. Deelnemers konden tussendoor via de chat vragen stellen. Wie van ons beide niet aan het spreken was, hield de chat in de gaten om direct te kunnen reageren wanneer nodig.
Achteraf hebben we o.a. de opname van het webinar en de gebruikte slides gedeeld. Wanneer we niet alle vragen hadden kunnen beantwoorden tijdens het webinar, hadden we ook die nog toegevoegd maar dat was niet nodig.

Ons doel was deelnemers kennis te laten maken met de belangrijkste onderdelen van onboarding en te laten zien hoe digitale onboarding vormgegeven kan worden. Want, hoewel een goede introductieperiode een verloren zaak lijkt nu offline werken er even niet in zit, niets is minder waar. En afgaande op de reacties van deelnemers zijn we meer dan geslaagd in onze opzet.

Reboarding

Over twee weken organiseren Pluvo en Labby opnieuw samen een webinar. Het gaat dan over een misschien nog wel veel actueler onderwerp dan onboarding, namelijk: Reboarding.

Iedereen krijgt in zijn werk na de ‘intelligente lockdown’ opnieuw met ingrijpende veranderingen te maken. Daarom zullen werkgevers, of zij nu wel of niet al een Onboarding proces hebben ingericht, alle medewerkers willen helpen weer veilig en met vertrouwen aan het werk te kunnen gaan. Een goed ingericht Reboarding proces gaat daarbij zeker helpen.

Wij helpen graag mee en daarom organiseren we 27 mei een gratis webinar over Reboarding. Je kunt je hier inschrijven.

Dit vind je misschien ook leuk …

BigBlueButton v2.3

BigBlueButton v2.3

BigBlueButton v2.3 is uit Een aantal klanten van Sebsoft heeft hier al mee kunnen testen. Behoor je niet tot deze...

Onboarden met Moodle

Onboarden met Moodle

Onboarden met Moodle Elke jaar stromen, naast nieuwe leerlingen, ook nieuwe collega’s de school binnen. Elke school en...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

App me
Appen met Labby
Hallo πŸ‘‹
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.