Van visie naar keuze: LMS/LXP

Persoon aan het nadenken

Geschreven door: Peter Haasdijk

πŸ‡³πŸ‡± Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, πŸƒβ€β™‚οΈ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby πŸ›« Onboarding πŸŽ“ Leerplatform πŸ‘¨β€πŸ’» Online vergaderen #Onboarding-menéér πŸŽ“ Co-founder Learning Innovators
ξ‚Œ
ξ₯
ξ€₯

23 april 2024

Wil je succesvol zijn met je academie, dan zijn een duidelijke visie en concrete doelen, zoals vaardigheidsontwikkeling, innovatie stimuleren of de bedrijfscultuur versterken, randvoorwaardelijk. Deze essentiΓ«le elementen bepalen niet alleen de richting van je leerdoelstellingen, maar ook de keuze tussen een leermanagementsysteem (LMS) en een learning experience platform (LXP). Ontdek in dit artikel de kernverschillen tussen deze platforms en hoe je de beste keuze maakt voor jouw organisatie.

Verschillen tussen LMS en LXP

Hoewel beide platforms online academies zijn, zijn er duidelijke verschillen in de benadering van het leerproces. De belangrijkste verschillen zijn:

  • Wie de regie heeft.
  • Waar de inhoud vandaan komt.
  • De mate van personalisatie.

Regie

Een LMS biedt je gestructureerde en gecentraliseerde controle over het leerproces, gericht op het voldoen aan specifieke leerdoelen en/of regelgeving.Β Een LXP zet de gebruiker centraal, biedt deze meer autonomie en focust op een rijke, gepersonaliseerde leerervaring die de eigen regie op het leerproces bevordert.

Inhoud

In een LMS beheer je zowel interne als externe inhoud, die je zelf hebt gemaakt of hebt aangekocht. Een LXP faciliteert een meer gevarieerde en flexibele benadering van het leeraanbod. Deze bestaat vaak uit een mix van inhoud van derden, zoals online cursussen en video’s. Dit ondersteunt een breder en meer gepersonaliseerd leertraject dat zich aanpast aan de veranderende behoeften en interesses van de gebruiker, waarbij de content uit diverse bronnen automatisch wordt verzameld.

Personalisatie

Bij een LMS is er sprake van een meer gestandaardiseerde leerervaring. De organisatie bepaalt vooraf bepaalde leerdoelstellingen en stemt het leeraanbod daarop af. Vaak doorlopen gebruikers dezelfde materialen en assessments. Een LXP legt sterk de nadruk op personalisatie en biedt gebruikers een uniek leeraanbod gebaseerd op persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Wat is de beste keuze?

Elke organisatie heeft zijn eigen, unieke eisen waaraan een leerplatform moet voldoen. Er is daarom ook geen eenduidig antwoord op de vraag welk van de twee nou de beste is. Wil je dat je werknemers leren over specifieke onderwerpen of vaardigheden? Dan is LMS de beste keuze, vanwege de hoge mate van structuur en de invloed die je hebt op het lesmateriaal. Heerst er bij jou een bedrijfscultuur die werknemers groeikansen biedt en continu leren ondersteunt? Dan wil je werknemers de mogelijkheid bieden zelf de opleidingen te kiezen die bij hun specifieke ontwikkeldoelstellingen passen. Hier is een LXP de meest voor de hand liggende.

Houd dus goed de visie en doelen van je organisatie in het vizier wanneer je de keuze maakt tussen een LMS of een LXP.

Dit vind je misschien ook leuk …

De kracht van games bij leren!Β 

De kracht van games bij leren!Β 

Games, van oorsprong puur tijdverdrijf, zijn voor het zakelijke gebruik inmiddels uitgegroeid tot uiterst krachtige leermiddelen. Je komt ze tegenwoordig in allerlei vormen tegen. In deze blog duik ik nog maar eens in de kleurrijke wereld van educatieve games. Ik verken de verschillende types, de unieke voordelen die ze bieden in leeromgevingen, en hoe je ze effectief integreert in je leerontwerp. En tot slot, een kijkje in een aantal praktijkvoorbeelden!

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo πŸ‘‹
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.