Tien jaar Profidor

tien jaar profidor

Geschreven door: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér 🎓 Co-founder Learning Innovators

21 april 2022

Je knippert met je ogen … en ineens is er tien jaar Profidor. Hoe dan? 🤷‍♂️

Gefeliciteerd met het werkjubileum

Er komen LinkedIn berichten binnen: “Gefeliciteerd met het werkjubileum”. Er gaat bij mij nog geen belletje rinkelen. Dan kijk ik naar mijn LinkedIn profiel en besef me wat er aan de hand is. Tien jaar Profidor. Deze maand is het tien jaar geleden dat ik zelfstandig aan de slag ging met Profidor.

Bankencrisis

Het is 2012 en we zitten midden in een bankencrisis. Ook mijn werkgever, een detacheringsburo dat voornamelijk in finance werkzaam is, heeft het lastig. Veel mensen switchen van werkgever en ook voor mij leidt de crisis tot beëindiging van het dienstverband.
In die zelfde maand begint mijn partner ook bij een nieuwe werkgever. Dus wat doe ik? Ik ga als zelfstandige aan de slag, in de branche waar het slecht gaat. Goed idee, moet je doen. Anticyclisch denken 🤒.

Via een goede kennis Cees kan ik vrijwel direct, voor langere tijd, aan de slag bij een van de grootbanken. Ik implementeer daar SEPA (betalingsverkeer) binnen het hypotheekbedrijf. Hierna volgen er kort op elkaar nog enkele grotere opdrachten, waaronder een all-finance organisatie die ik help met haar strategisch plan voor de komende vier jaar en de migratie van de hypotheekportefeuilles van een van de banken naar een service provider.

Mid-life crisis

En dan ineens is het klaar. Is het de markt, de finance cultuur, of de leeftijd? Hoe dan ook: Ik ga wat anders doen!

Naast mijn werk vind ik het enorm leuk platforms te bouwen. Dan moet je denken aan communities, kennisbanken of leerplatforms. Het is aanvankelijk niet meer dan een hobby waar ik veel energie van krijg. Steeds vaker gebeurt het echter dat ik dit kan doen in opdracht. Zo vaak dat op een gegeven moment niemand meer weet wat ik nou aan het doen ben met Profidor. In 2017 leg ik daarom het merk Labby vast in een poging wat duidelijkheid te scheppen door deze werkzaamheden een eigen naam te geven.

Labby dus.

Nieuwe medewerkers worden niet altijd even goed ingewerkt en opgeleid. Het blijkt uit talloze onderzoeken. Ik heb dat, door de diverse wisselingen als werknemer én als externe, zelf niet heel anders ervaren.

Met die ervaring, mijn kennis van platforms en achtergrond als organisatie adviseur ga ik met Labby aan de slag voor organisaties die op een eenvoudige manier inwerk- en leerprogramma’s willen kunnen samenstellen en aanbieden.

Corona crisis

Ik ben er helemaal klaar voor, kom maar op. Marketing gereed, incl. website en andere uitingen, visitekaartjes (ja, ja, BNI), mailcampagnes, weggevertjes, workshops. En dan … Corona. Gelukkig zit ik in de goede hoek en kan ik klanten soms zelfs beter helpen dan er voor.

Alleen maar leuke dingen

Als je van je hobby je werk kunt maken, gebeuren er alleen maar leuke dingen:

  • Ik mag zoveel leuke en verschillende opdrachten doen, zowel onboarding als leren. En soms komen er opdrachten voorbij die daar helemaal niets mee te maken hebben 😀.
  • Op een opdracht noemt Ruud mij steevast de “Plaatsjesmaker”. Ik ontwerp een eigen onboarding game. Het is een kaartspel met plaatjes van onboarding activiteiten dat gebruikt wordt voor analyse en ontwerp van onboarding roadmaps.
  • Ik ontwikkel me tot Moodle specialist en verzorg migratie, implementatie, functioneel beheer en hosting van Moodle. Mijn klanten, groot en klein, gebruiken Moodle veelal voor inwerken en leren en komen uit de meest uiteenlopende branches.
  • Een mooie samenwerking met Gemma en Sebastiaan komt tot stand. Met zijn drieën leveren we elke denkbare Moodle gerelateerde dienst, met één aanspreekpunt voor de klant.
  • Ik word onboarding consultant bij Pluvo. Met Pluvo maak je binnen no-time de prachtigste leerervaringen. Ook voor het inwerken van nieuwe medewerkers.
    Contacten met aanbieders van HR- of leeroplossingen zijn essentieel voor Labby omdat ik platformonafhankelijk wil kunnen werken. Pluvo is daar een goed voorbeeld van.
  • Learning Innovators wordt opgericht. Het is een open community op facebook waar ik samen met Henny o.a. podcasts voor maak in eigen studio. Een middel om te gebruiken bij de samenstelling van leerarrangementen. We maken daarnaast bijv. nog korte video’s en organiseren workshops.
  • Tijdens en na de corona lockdowns organiseer ik samen met partners leuke online en live evenementen, w.o. de MoodleMoot Benelux en het Learning Innovators Festival. Die laatste vindt plaats op 22 juni 2022 (en er zijn nog kaartjes, jeej!).

Tien jaar Profidor

Het is 2022. 10 jaar Profidor en 5 jaar Labby.

Van bankencrisis naar mid-life crisis naar corona crisis naar ‘alleen maar leuke dingen’. Een bijzonder werkjubileum en absoluut een reden voor een feestje!

Dit vind je misschien ook leuk …

Mooiste opdracht ooit

Mooiste opdracht ooit

Ik mocht, samen met een fantastisch team, werken aan tal van innovatieve leerinterventies voor de opleiding van Officieren van Justitie.

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo 👋
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.