Onboarding game bij Pluvo

pluvo onboarding consultancy

Geschreven door: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér 🎓 Co-founder Learning Innovators

24 maart 2022

We spelen de onboarding game bij Pluvo.

Pluvo onboarding consultancy

Vanaf vorig jaar oktober verzorgt Labby voor Pluvo onboarding consultancy. Pluvo is een SAAS leerplatform dat zich prima leent voor het inwerken van nieuwe medewerkers, de basis van onze samenwerking.

Belangrijke onderdelen van onboarding consultancy zijn het analyseren van bestaande introductie- en inwerkactiviteiten en het ontwerpen van een heel nieuwe onboarding roadmap. Bij dat laatste is bovendien de overeenstemming tussen betrokkenen een vereiste voor het slagen van het onboarding project.

Labby onboarding game

Voor dit onderdeel maak ik meestal gebruik van de Labby onboarding game. Het is een analyse tool die vanwege vorm en gebruik bijzonder effectief is. Met de juiste mensen aan tafel creëer je in korte tijd inzicht, inspiratie en betrokkenheid.

Pluvo wil dit al lange tijd zelf een keer ervaren. In februari is het dan eindelijk zover. We kijken naar de huidige introductie en aanpak bij het inwerken van nieuwe medewerkers bij Pluvo.

kaarten onboarding game

Inhoud

Op de tafel zie je een aantal kaarten liggen. Iedere kaart bevat een activiteit in het onboarding proces. De kleur van de kaart geeft aan welk type activiteit het betreft. Er is een kleur voor basics, inhoud, sociaal, verbinding, regels en persoonlijke ontwikkeling.

Een kaart wordt telkens aangelegd bij een paarse kaart. Deze vertegenwoordigt de fase van onboarding, van ‘voor de eerste werkdag’ tot ‘het eerste jaar’.
Naast activiteiten- en fasekaarten zijn er nog kaarten waarmee je kunt aangeven welk medium gebruikt wordt om het resultaat te bereiken en er zijn blanco kaarten voor activiteiten waar nog geen kaart voor is.

De analyse

Je kunt de analyse op verschillende manieren doen, afhankelijk van het doel ervan. Wij spelen hem als volgt:

Eerst leggen we de fasekaarten in chronologische volgorde onder elkaar. Daarna kijken we, per activiteit, of deze op dit moment plaatsvindt in het onboardingproces. Als dit het geval is, leggen we de kaart bij de betreffende fase. Op die manier ontstaat een ‘foto’ van het huidige onboardingproces.
Door het proces op deze manier te visualiseren en de discussie tijdens het spelen te stimuleren, wordt snel zichtbaar waar er knelpunten zitten en/of aanpassingen nodig zijn. In de praktijk werkt dat alleen als je de juiste stakeholders betrekt bij het spelen (directie, HR, recruitment, IT, manager, medewerker).

Het wordt een waardevolle dag voor Pluvo én Labby waarmee we onze samenwerking verder hebben kunnen verstevigen.

Wil jij eens kennismaken met Pluvo, Labby of de onboarding game? Dat, en meer, kan tijdens het Learning Innovators Festival op 22 juni a.s. in Kanaal30.

Dit vind je misschien ook leuk …

Mooiste opdracht ooit

Mooiste opdracht ooit

Ik mocht, samen met een fantastisch team, werken aan tal van innovatieve leerinterventies voor de opleiding van Officieren van Justitie.

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Kom kennismaken met Pluvo, Labby of de onboarding game tijdens het Learning Innovators Festival op 22 juni a.s. in Kanaal30.
App me voor meer informatie.