Moodle Academy

moodle academy

Geschreven door: Peter Haasdijk

πŸ‡³πŸ‡± Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, πŸƒβ€β™‚οΈ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby πŸ›« Onboarding πŸŽ“ Leerplatform πŸ‘¨β€πŸ’» Online vergaderen #Onboarding-menéér πŸŽ“ Co-founder Learning Innovators
ξ‚Œ
ξ₯
ξ€₯

2 februari 2022

Moodle Academy

Moodle Academy is “the Learning Hub for the global Moodle Community“. Zij opende in augustus vorig jaar haar virtuele deuren. Je kunt er gratis training volgen, waaronder:

  • Moodle Teaching Basics;
  • Moodle Teaching Next Level;
  • Moodle Admin Basics.

Verder worden er regelmatig events georganiseerd, gehost door Moodle Academy of een van de Moodle Partners waar je ook het MEC certificerings programma kunt doorlopen. Avetica is Premium Moodle Partner in Nederland.

Gamification Webinar

Ik nam vandaag deel aan een webinar over gamification, gehost door Moodle Academy. Hoe kun je je Moodle-cursus gamificeren, inclusief enkele praktijkvoorbeelden ervan. In het webinar kwamen zowel de reeds in de core aanwezige mogelijkheden als enkele gamification plugins aan bod.

Escape room in Moodle

Er is over gamification in Moodle zo verschrikkelijk veel te vertellen. In het uur was daarom helaas geen ruimte iets te vertellen over het opzetten van een online escaperoom in Moodle.
Wil je daar meer over weten? Het staat op het programma van de MoodleMoot Benelux 2022 in maart a.s.. Dan komt Renske de Beijer van Hogeschool Inholland Haarlem er iets meer over vertellen.

escape room in Moodle

Dit vind je misschien ook leuk …

Mooiste opdracht ooit

Mooiste opdracht ooit

Ik mocht, samen met een fantastisch team, werken aan tal van innovatieve leerinterventies voor de opleiding van Officieren van Justitie.

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo πŸ‘‹
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.