Lerend Netwerk Moodle

lerend netwerk moodle

Geschreven door: Peter Haasdijk

πŸ‡³πŸ‡± Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, πŸƒβ€β™‚οΈ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby πŸ›« Onboarding πŸŽ“ Leerplatform πŸ‘¨β€πŸ’» Online vergaderen #Onboarding-menéér πŸŽ“ Co-founder Learning Innovators
ξ‚Œ
ξ₯
ξ€₯

23 november 2022

Ik maakte kennis met een Lerend netwerk. Deze vorm van collegiaal leren is mij niet vreemd. Hierbij is een vaste groep mensen via een bepaald thema verbonden en leert met elkaar. Blijkbaar zat ik onder een steen want de term had ik niet eerder horen vallen.

Lerend Netwerk Moodle

Het betrof hier het Lerend Netwerk Moodle. Een initiatief van Kenniscentrum Digisprong, op haar beurt weer een initiatief van de Vlaamse overheid, departement Onderwijs en Vorming. Het kenniscentrum wil scholen helpen om koers te zetten naar een geslaagde digitalisering. Het Lerend Netwerk Moodle draagt daar o.a. aan bij.

Editie 2022

Het Lerend netwerk Moodle vond plaats op 22 november in het Consciencegebouw te Brussel. Met een goed gevuld programma waarbij voor iedere aanwezige voldoende aanbod was. Er was aandacht voor Moodle Cloud en voor Moodle LMS, verslag werd gedaan van de Moodle Moot Global, en er werd ingegaan op het organiseren van een cursus, van examens, het gebruik van rubrics en het competentieframework in Moodle.

Sprekers: Mouna Laghrib, Vanessa Callebaut, Stefan De Troeyer, Nikolaas Dries, Tim GarrΓ©, Wendy Moonen, Frank Dresselaerts, Peter Haasdijk, Filip De Bel, Katrien Bernaerts

Al met al een waardevolle dag waarop op 28 april 2023 een vervolg zal worden gegeven.

Dit vind je misschien ook leuk …

De kracht van games bij leren!Β 

De kracht van games bij leren!Β 

Games, van oorsprong puur tijdverdrijf, zijn voor het zakelijke gebruik inmiddels uitgegroeid tot uiterst krachtige leermiddelen. Je komt ze tegenwoordig in allerlei vormen tegen. In deze blog duik ik nog maar eens in de kleurrijke wereld van educatieve games. Ik verken de verschillende types, de unieke voordelen die ze bieden in leeromgevingen, en hoe je ze effectief integreert in je leerontwerp. En tot slot, een kijkje in een aantal praktijkvoorbeelden!

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo πŸ‘‹,
Heeft jouw organisatie vragen over specifieke Moodle onderwerpen? Laat het weten via de app.