Moodle LMS 4.1 is uit!

moodle 4.1 is uit

Geschreven door: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér 🎓 Co-founder Learning Innovators

29 november 2022

Moodle LMS 4.1 is uit!

Deze release bouwt voort op de verbeterde UX en functies van Moodle LMS 4.0.. Met nog meer mogelijkheden voor een betere leerervaring en betere beschikbaarheid van functionaliteit voor deelnemers. Deze Long Term Support (LTS) release krijgt voor drie jaar beveiligingsondersteuning, 1,5 jaar meer dan de standaardeditie.

Community

Wat ik zeker niet mag vergeten te vermelden is dat de community aan deze release maar liefst negen nieuwe functies en 76 verbeteringen heeft bijgedragen. Net als 132 bugfixes die tijdens de ontwikkelingscyclus werden geïntegreerd en tevens werden toegepast op de versies 3.9, 3.11 en 4.0.

UX-verbeteringen

Er zijn, dank zij de Moodle User Association, verschillende verbeteringen aangebracht aan de database activity. Deze bevat nu een verbeterde startpagina en een aantal presets die er voor zorgen dat je niet vanuit het niets een lay-out hoeft te bouwen maar eenvoudig met de activiteit kunt starten.
Het cijferboek is verbeterd om de navigatie te vereenvoudigen en trainers makkelijker te maken formatieve en summatieve beoordelingen te analyseren en verbeteringen aan te brengen op het ontwerp van een cursus.

BigBlueButton

Moodle LMS 4.1 bevat ook verbeteringen aan BigBlueButton. Het open source virtuele klaslokaal dat standaard in Moodle is geïntegreerd bevat nu de mogelijkheid om externe gasten uit te nodigen voor een BigBlueButton-videoconferentiesessie. Zonder dat deze een eigen account in Moodle nodig hebben.
Labby bood deze mogelijkheid al langer via Greenlight, een eenvoudige web applicatie die op je eigen BigBlueButton server geinstalleerd kan worden. De nieuwe release biedt nu iets vergelijkbaars.

Teksteditor

TinyMCE 6 is, naast de standaard Atto-editor, opgenomen als extra teksteditor. TinyMCE 6 is een moderne en intuïtieve teksteditor die toegankelijk is en een betere gebruikerservaring biedt.

Vragenbank

Moodle LMS 4.1 biedt verbeteringen aan de functies van de vragenbank. Zo wordt het gemakkelijker om quizvragen te beheren: Het inline bewerken van de vraagtitel, een nieuwe kolom ‘Gewijzigd door’ en een nieuwe kolom ‘Laatst gebruikt’.

Rapportinstellingen

Custom reports bevat nu een aantal nuttige rapportbronnen, waaronder badges, opmerkingen, notities, cursusdeelnemers, blogs en bestanden. Er is een nieuwe pagina voor aangepaste rapportinstellingen, zodat een beheerder het aantal rapporten kan beperken en live bewerken kan uitschakelen.

Andere belangrijke verbeteringen

Meer nuttige toevoegingen in de release van Moodle LMS 4.1 zijn:

  • Profielen kunnen nu de tijdzone van de deelnemer weergeven.
  • De beoordelingsschaal kan nu meer dan veertien extra letters bevatten.
  • Voltooiingsrapporten bevatten aangepaste profielvelden en het tijdstip van voltooiing.
  • Een nieuwe beheerdersinstelling om de beschikbaarheid van het formulier “Contact met siteondersteuning” te regelen.

Bron: doc.moodle.org

Lees meer over Moodle LMS 4.1 en bekijk de korte video’s over database-activiteit, de cijferlijst en klantrapporten.

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo 👋,
Heb jij een vraag over Moodle? Stel hem via WhatsApp of neem contact met me op.