Geen standaard onboarding checklist

Geschreven door: Peter Haasdijk

πŸ‡³πŸ‡± Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, πŸƒβ€β™‚οΈ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby πŸ›« Onboarding πŸŽ“ Leerplatform πŸ‘¨β€πŸ’» Online vergaderen #Onboarding-menéér πŸŽ“ Co-founder Learning Innovators
ξ‚Œ
ξ₯
ξ€₯

1 juni 2021

Geen standaard onboarding checklist, alsjeblieft.

Maar wel …

Een gids waar je wat aan hebt, gratis

Als platform onafhankelijk consultant trek ik niet meteen een standaard onboarding checklist of onboarding software demo uit de tas. Ten eerste past dat niet bij een visie waarbij je je eerst richt op het proces en dan pas op de software. Daarnaast wil ik iets geven waar je daadwerkelijk wat aan hebt.
Maar als ik met mensen praat over inwerken of introductieprogramma’s, krijg ik meer dan eens de vraag om wat te laten zien. Daarvoor maakte ik deze gids.

Give ’em All You’ve Got!

En dat is volgens mij precies wat je moet doen wanneer je je nieuwe aanwinst succesvol wil laten zijn en je oprechte betrokkenheid wil tonen. Dat is tenslotte ook wat je graag terugziet bij de medewerkers, toch?

In deze gids maak je kennis met een aantal onboarding thema’s. Je inventariseert en bedenkt welke stappen er nodig zijn voor een onvergetelijke ervaring. Met het resultaat ga jij zelf de beste roadmap voor je nieuwe medewerkers samenstellen. En ik help je daarbij. Met een roadmap die past bij de medewerker en die past bij jouw organisatie.

De gids bevat een werkposter ‘Roadmap Onboarding’ waarmee je jouw ideeen met mij kunt delen zodat ik je daarbij wellicht nog wat verder mee kan helpen.

Download de gids

En zorg er voor dat je:

  • Geen belangrijke activiteiten vergeten bent op je roadmap.
  • De juiste thema’s voor jouw organisatie hebt benoemd.
  • Een goede basis hebt voor overleg met alle belanghebbenden.

In de gids maak je kennis met een aantal onboarding thema’s. Je inventariseert en bedenkt wat er nodig is voor een onvergetelijke ervaring. Het resultaat neem je op in de reis die nieuwe medewerkers maken: De Employee Journey.

Na de download maak ik gebruik van ActiveCampaign om je nog wat aanvullende informatie en updates te geven, o.a. over:

  • Onboarding proces: De onboarding roadmap
  • Gebruikte techniek: Welke software zet je in
  • Businesscase: Hoe krijg je onboarding op de agenda

Dit vind je misschien ook leuk …

De kracht van games bij leren!Β 

De kracht van games bij leren!Β 

Games, van oorsprong puur tijdverdrijf, zijn voor het zakelijke gebruik inmiddels uitgegroeid tot uiterst krachtige leermiddelen. Je komt ze tegenwoordig in allerlei vormen tegen. In deze blog duik ik nog maar eens in de kleurrijke wereld van educatieve games. Ik verken de verschillende types, de unieke voordelen die ze bieden in leeromgevingen, en hoe je ze effectief integreert in je leerontwerp. En tot slot, een kijkje in een aantal praktijkvoorbeelden!

Van visie naar keuze: LMS/LXP

Van visie naar keuze: LMS/LXP

Wil je succesvol zijn met je academie, dan zijn een duidelijke visie en concrete doelen, zoals vaardigheidsontwikkeling, innovatie stimuleren of de bedrijfscultuur versterken, randvoorwaardelijk.

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo πŸ‘‹
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.