Geef ze een virtuele rondleiding

virtuele rondleiding

Geschreven door: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér 🎓 Co-founder Learning Innovators

13 januari 2022

Geef ze een virtuele rondleiding

Ze kregen altijd een rondleiding, nieuwe medewerkers. Maar nu.even.niet. Want tijdens de lockdown is dat niet altijd even handig. Bovendien zijn er sowieso al veel minder medewerkers op de zaak waardoor het gewenste effect vaak niet wordt bereikt.

En toch …

Toch zijn er situaties te bedenken waarbij het wel degelijk wenselijk is om, nog voor het bezoek op locatie, al vast een beeld te hebben van de omgeving.

In die gevallen maak ik gebruik van een virtuele rondleiding. Met een 360° camera en wat handigheid kom je een heel eind.

Gisteren was ik op bezoek bij Pluvo ter voorbereiding van het Learning Innovators Festival wat in maart moet gaan plaatsvinden (fingers crossed). Ik maakte met de 360° camera enkele foto’s.

Hieronder een manier om zo’n virtuele rondleiding vorm te geven. Met enkele 360° foto’s, aangevuld met gewone foto’s, een filmpje, wat tekst en links ziet het er al snel professioneel uit. En, wat belangrijker is, je geeft zo een realistische voorstelling van zaken weer. Op afstand.

Wil jij dit ook?

Ik maakte hier gebruik van H5P. Zowel Moodle als Pluvo kunnen goed omgaan met H5P. Voor bijv. WordPress zijn H5P plugins beschikbaar. En zelfs zonder plugin kun je H5P altijd nog embedden op je eigen website.

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo 👋,
Wil jij dit ook maar weet je niet goed waar te starten?
Stuur mij een appje, wellicht kan ik je helpen.