De Onboarding menéér

de onboarding meneer

Auteur: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér

22 juni 2021

Een grapje met een knipoog naar Jochem

Met enige regelmaat doet iemand in mijn omgeving een Jochem Myjer-tje. Een gebaar, een regel tekst uit een scène, een stukje van een liedje. Ik weet niet waarom maar om de een of andere reden lijkt dit bij mij vaker te gebeuren dan bij anderen 😇.
Heerlijk want ik vind Jochem echt briljant!

Vooral die Bonaire-menéér (Adem in, adem uit) is hilarisch: In een lege vertrekhal op het vliegveld van Bonaire ontmoet hij een Antilliaan die alle functies in zijn eentje vervult. Van inchecken tot aan het besturen van het vliegtuig.

Enige tijd geleden ben ik mezelf de ‘Onboarding menéér’ gaan noemen 😆. Uiteraard een grapje met een knipoog naar Jochem.

De menéren

🌪 Wanneer je je introductieprogramma en het proces van inwerken ontwerpt, dan kun je terecht bij de Onboarding menéér. Ik help je met het ontwerp en implementatie en kijk daarbij van meet af aan verder dan enkel naar de eerste periode.

🌪 Op enig moment gaat de periode van ‘onboarding’ naadloos over naar ‘ingewerkt zijn’. Dacht je dat er in de eerste periode veel geleerd werd, zodra er is ingewerkt gaat het pas echt los. De Leer menéér doet zijn opwachting.

🌪 En met de dagelijkse werkzaamheden, waarbij in veel organisaties best wat tijd wordt besteed aan overleg, kan de Vergader menéér wellicht een handje helpen.

Idealiter maak je voor het inwerken, opleiden en de dagelijkse werkzaamheden gebruik van dezelfde, wellicht al aanwezige systemen. Bestaande processen, acceptatiedrempel en kostenaspect zijn enkele overwegingen hiervoor. Kan dat niet, dan ga je op zoek naar oplossingen waarbij je alle drie optimaal ondersteunt.

Ik vertel je graag wat meer over onboarding, leerplatforms of online vergaderen wanneer de tijd daar rijp voor is. Kijk ook nog eens een keer naar deze scène.

Dit vind je misschien ook leuk …

Het leerplatform in het onderwijs

Het leerplatform in het onderwijs

Het leerplatform in het onderwijs - Er kan meer dan je denkt! En Kees Koopman kan het weten. Hij doceert aan de CSG...

BigBlueButton v2.3

BigBlueButton v2.3

BigBlueButton v2.3 is uit Een aantal klanten van Sebsoft heeft hier al mee kunnen testen. Behoor je niet tot deze...

Onboarden met Moodle

Onboarden met Moodle

Onboarden met Moodle Elke jaar stromen, naast nieuwe leerlingen, ook nieuwe collega’s de school binnen. Elke school en...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

App me
Appen met Labby
Hallo 👋
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.