De Onboarding menéér

de onboarding meneer

Geschreven door: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér 🎓 Co-founder Learning Innovators

22 juni 2021

Een grapje met een knipoog naar Jochem

Met enige regelmaat doet iemand in mijn omgeving een Jochem Myjer-tje. Een gebaar, een regel tekst uit een scène, een stukje van een liedje. Ik weet niet waarom maar om de een of andere reden lijkt dit bij mij vaker te gebeuren dan bij anderen 😇.
Heerlijk want ik vind Jochem echt briljant!

Vooral die Bonaire-menéér (Adem in, adem uit) is hilarisch: In een lege vertrekhal op het vliegveld van Bonaire ontmoet hij een Antilliaan die alle functies in zijn eentje vervult. Van inchecken tot aan het besturen van het vliegtuig.

Enige tijd geleden ben ik mezelf de ‘Onboarding menéér’ gaan noemen 😆. Uiteraard een grapje met een knipoog naar Jochem.

De menéren

🌪 Wanneer je je introductieprogramma en het proces van inwerken ontwerpt, dan kun je terecht bij de Onboarding menéér. Ik help je met het ontwerp en implementatie en kijk daarbij van meet af aan verder dan enkel naar de eerste periode.

🌪 Op enig moment gaat de periode van ‘onboarding’ naadloos over naar ‘ingewerkt zijn’. Dacht je dat er in de eerste periode veel geleerd werd, zodra er is ingewerkt gaat het pas echt los. De Leer menéér doet zijn opwachting.

🌪 En met de dagelijkse werkzaamheden, waarbij in veel organisaties best wat tijd wordt besteed aan overleg, kan de Vergader menéér wellicht een handje helpen.

Idealiter maak je voor het inwerken, opleiden en de dagelijkse werkzaamheden gebruik van dezelfde, wellicht al aanwezige systemen. Bestaande processen, acceptatiedrempel en kostenaspect zijn enkele overwegingen hiervoor. Kan dat niet, dan ga je op zoek naar oplossingen waarbij je alle drie optimaal ondersteunt.

Ik vertel je graag wat meer over onboarding, leerplatforms of online vergaderen wanneer de tijd daar rijp voor is. Kijk ook nog eens een keer naar deze scène.

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo 👋
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.