serious game

Een serious game is een spel met een ander primair doel dan puur vermaak. Het voornaamste doel is bijvoorbeeld communiceren, werven, onderwijzen of het verkrijgen van inzicht en kan gebruik maken van meerdere media.

Heb je al eens geprobeerd om in kaart te brengen wat je zoal doet voor medewerkers om deze met succes te laten starten en betrokken te maken bij jouw organisatie. Als dat zo is dan zal je, net als wij, ervaren hebben dat het lastig is om boven water te krijgen wat er allemaal gebeurt en hoe, wie daarbij betrokken is en hoe alles ervaren wordt door bestaande en nieuwe medewerkers.

We gingen op zoek naar iets wat ons zou kunnen helpen de huidige situatie te analyseren. En dat 'iets' zou idealiter ook geschikt zijn de toekomst te schetsen in geval een analyse ruimte geeft voor verbetering: Het ontwerp van een nieuwe roadmap.

Een bonte verzameling met 'hindernissen' was het gevolg. Stappenplannen, activiteitenlijstjes, veelal incompleet en vanuit verschillende invalshoeken. Richtinggevende en daarmee beperkende software. Deze en andere oplossingen, waarmee het zo gemakkelijk is om activiteiten te vergeten of verbanden over het hoofd te zien, zodat we al snel terugvielen in een oude gewoonte. Een heel lange excel met per fase mogelijke activiteiten er bij pakken, strepen wat je niet nodig hebt en toevoegen wat nieuw of anders is.

Tijdens een avond kaarten zie ik ineens de oplossing voor me. Ik weet niet eens meer wat we speelden: Blackjack, hartenjagen, klaverjassen of iets anders.
Stel nou dat je iedere activiteit kunt vertalen naar een speelkaart. En dat je een manier vindt om de kaarten in te delen in fasen (pre-boarding, eerste werkdag, ...), categorieen (basics, opleiding, ...), gebruikt medium (VR, video, document, ...). Dan zie ik een speelbord voor me dat het schetsen en analyseren van de huidige situatie wel heel makkelijk maakt. De meeste impact heeft het spel echter wanneer je het spel speelt met stakeholders als bestuur, HR, opleidingen, IT en management. En het dan gebruikt voor het ontwerpen van een nieuwe roadmap, incl. de consensus daarover.

Deze week ontving ik de meest recente versie van onze 'Onboarding Game'. We hebben er ontzettend lang op moeten wachten vanwege beperkende maatregelen op productie en levering vanuit de Verenigde Staten. Maar hij is er en we zijn er erg blij mee. Met meer activiteiten, blanco kaarten voor aanvullingen, de mogelijkheid om procesverbeteringen te registreren en meer.

Spelonderdelen

Download hier de speluitleg en de verbeterkaart.

Speluitleg Verbeterkaart

Online Onboarding Game

De meest recente versie is ook online te spelen wat ons o.a. helpt om de 'ontwerp' variant te spelen met meerdere stakeholders.