13 manieren om de betrokkenheid op je leerplatform te verhogen

Betrokkenheid leerplatform verhogen

Geschreven door: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér 🎓 Co-founder Learning Innovators

30 januari 2024

Dit is mij gelukkig nog nooit overkomen. En ik hoop jou ook niet . En toch ervaar ik het nog steeds als een ware uitdaging om niet alleen informatieve, maar ook aantrekkelijke en boeiende leerervaringen te creëren en ook te behouden voor de deelnemers. Waar ze voor terugkomen. Herken je dat?

Ik ging eens op zoek naar de verschillende strategieën die er zijn om de betrokkenheid op leerplatformen te verhogen en deel graag mijn bevindingen. Het zijn enkele beproefde methoden maar ook innovatieve benaderingen, met de focus op het optimaliseren van de gebruikerservaring in de continu veranderende digitale leeromgeving.

Betrokkenheid op je leerplatform verhogen

Ik vond 13 manieren om de betrokkenheid op je leerplatform te verhogen;

1. Gemakkelijk toegang

Zorg ervoor dat de deelnemers gemakkelijk het leerplatform kunnen betreden.

2. Leerdoelen

Stel aan het begin van iedere leerinterventie duidelijke leerdoelen op. Wat leert de deelnemer? En hoe past deze het geleerde toe in de praktijk?

3. Gebruik juiste gegevens

Zorg ervoor dat de gegevens van deelnemers actueel en correct zijn. Onjuiste of ontbrekende gegevens kunnen frustraties veroorzaken, wat de betrokkenheid negatief beïnvloedt.

4. Integreer met andere systemen

Verbind het leerplatform met andere bedrijfssystemen om de gebruikerservaring te verbeteren. Bijvoorbeeld omdat deelnemers automatisch op de juiste trainingen worden ingeschreven en gebruikersprofielen actueel blijven.

5. Personaliseer de leerervaring

Pas het leerplatform en de trainingen aan de individuele deelnemer aan. Dit verhoogt het eigenaarschap en maakt de navigatie gebruiksvriendelijker.

6. Bevorder interactie

Creëer mogelijkheden voor communicatie en samenwerking tussen deelnemers. Dit stimuleert de leer-community en vergroot de betrokkenheid.

7. Gebruiksvriendelijk ontwerp

Zorg voor een eenvoudig te navigeren leerplatform met een duidelijke structuur en consistente branding.

8. Mobielvriendelijk

Maak je content toegankelijk en optimaliseer deze voor mobiele apparaten.

9. Focus op onboarding

Ontwikkel een doelgericht introductieprogramma om nieuwe deelnemers vertrouwd te maken met het leerplatform.

10. Bied gerichte ondersteuning

Zorg voor een interne supportfunctie om deelnemers die vastlopen te helpen.

11. Faciliteer veranderende behoeften

Breid waar mogelijk de functionaliteit van je leerplatform uit met plugins of add-ons om veranderende behoeften te ondersteunen.

12. Benut data

Gebruik beschikbare data om inzicht te krijgen in de interactie van deelnemers met de inhoud en verbeter zo de betrokkenheid.

13. Belonen

Zorg na afloop dat de deelnemer zich gewaardeerd voelt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een felicitatie of compliment.

Conclusie

De sleutel tot het verhogen van de betrokkenheid op je leerplatform ligt in het bieden van een gepersonaliseerde, geïntegreerde en gebruikersvriendelijke ervaring. Door bovengenoemde strategieën te implementeren, kun je een dynamische en interactieve leeromgeving creëren die deelnemers motiveert en betrekt.

Labby kan hierbij een cruciale rol spelen door organisaties te ondersteunen bij het opzetten en optimaliseren van hun leerplatformen. Samen creëren we een leeromgeving die niet alleen informatief is, maar die ook inspirerend en motiverend werkt.

Wil je hier meer informatie over? Neem gerust contact op!

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo 👋
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.