Open Space Event LerenXL 2023

lerenxl

Geschreven door: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér 🎓 Co-founder Learning Innovators

8 november 2023

Het event

Het Open Space Event LerenXL 2023 op dinsdag 14 november 2023 wordt een dag van praten, luisteren en delen, halen en brengen, van uitwisselen van good practices, ideeën, kansen, mogelijkheden en oplossingen voor problemen waar deelnemers tegenaan lopen. Geen theoretische verhalen, lange lezingen en vooraf bedachte presentaties, maar direct zelf aan de slag.

Rondom een centraal en afgebakend thema wordt de inhoud van de sessies bepaald door de deelnemers. Er zijn dus geen geprogrammeerde sprekers met lezingen en presentaties en ook geen vaste onderwerpen.
Het centrale thema van alle sessies is Onderwijs en Moodle™LMS | H5P™ | BBB™ | Hoe dan?

Organisatie

Bij binnenkomst tref je naast gezellige mensen en koffie ook een groot prikbord aan waarop deelnemers die iets willen presenteren, delen, discussiëren of gewoon een oplossing zoeken voor een concreet probleem dit aangeven in één van de aangegeven tijdsloten van elk 25 minuten.

Vervolgens geven alle deelnemers op ditzelfde bord aan bij welke sessie zij aanwezig willen zijn. Bij voldoende interesse gaat een sessie door en er geldt vol = vol.

Kenmerken van deze bijeenkomst zijn het laagdrempelige karakter en de minimale kosten voor de deelnemers. Er zijn geen commerciële activiteiten en het zijn de deelnemers zelf die dit event met elkaar handen en voeten geven.

Het is heel goed denkbaar dat jij al op de dag zelf, naar aanleiding van de opgedane ervaringen of uitwisselingen, zelf in groepsverband met anderen aan de slag gaat.

Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:NYC_wikiconference_organizing_Open_Space_2.jpg

Dit vind je misschien ook leuk …

Mooiste opdracht ooit

Mooiste opdracht ooit

Ik mocht, samen met een fantastisch team, werken aan tal van innovatieve leerinterventies voor de opleiding van Officieren van Justitie.

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo 👋
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.