Leren en Google maps

leren en google maps

Geschreven door: Peter Haasdijk

๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ Beusichem ๐Ÿ๐Ÿ Ondernemer, vader, levensgenieter, ๐Ÿƒโ€โ™‚๏ธ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby ๐Ÿ›ซ Onboarding ๐ŸŽ“ Leerplatform ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ’ป Online vergaderen #Onboarding-menรฉรฉr ๐ŸŽ“ Co-founder Learning Innovators
๎‚Œ
๎ฅ
๎€ฅ

20 december 2021

Leren en Google maps

“Sorry, het gaat niet om jou”

Lotte Brouwer verzorgde op 16 december de tweede kennissnack in aanloop naar het Learning Innovators Festival. Zij vertelde ons over de basis van Human-Centered Instructional Design. Een Engelse term die zoveel betekent als “met je ontwerp aansluiten bij de behoeften van je doelgroep”. We verzorgden deze ‘teaser’ via Zoom. Maar op het festival kun je Lotte live ontmoeten en deelnemen aan de workshop!

De workshop

Je hebt een tripje voor de boeg en opent Google Maps: hoe komen we daar? Google kent jouw locatie en jij voert de eindbestemming in. Vervolgens krijg je de weg ernaartoe te zien. Easy peasy. Maar dan verschijnt er een rode lijn in beeld: wegwerkzaamheden. Nieuwe routes ontvouwen zich voor je neus. Je rijdt liever iets langer dan dat je stilstaat in de file, maar je bijrijder ziet dat juist niet zitten. Ieder zijn ding.
Je kunt jouw kennis vergelijken met die van Google Maps. Weet jij wat het startpunt van je deelnemer is? Waar wil zij naartoe? Maar minstens zo belangrijk: wat is de ideale route om daar te komen voor jouw deelnemer? Jij houdt rekening met obstakels en overtuigingen van je deelnemer. Jouw online programma is die ideale route.
In de workshop Human Centered Course Design helpt Lotte je de meest effectieve en aangename route uit te stippelen voor jouw deelnemer, zodat jouw programma gepersonaliseerd aanvoelt en je deelnemer ook daadwerkelijk bij het eindresultaat van jouw programma uitkomt!

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo ๐Ÿ‘‹
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.