Avontuurlijk leren

avontuurlijk leren

Geschreven door: Peter Haasdijk

🇳🇱 Beusichem 🍏🍐 Ondernemer, vader, levensgenieter, 🏃‍♂️ hardloper. Eigenaar Profidor | Labby 🛫 Onboarding 🎓 Leerplatform 👨‍💻 Online vergaderen #Onboarding-menéér 🎓 Co-founder Learning Innovators

24 februari 2022

Avontuurlijk leren

Richard van Tilborg maakt leren tot één groot avontuur.

Learning by doing met gamification

Leren door te ploeteren en stampen of leren door te Gamen? Daar hoeft Richard van Tilborg niet lang over na te denken: “Gamification is perfect om effectief te leren tijdens je werk of een actie.” Richard is samen met Melanie van Halteren oprichter en eigenaar van CoVince, dat staat voor Samen (Co) Overwinnen (Vince). Met zijn platform biedt hij de digitale ruimte en middelen om een eigen community op te bouwen, waarbinnen virtueel samengewerkt en geleerd kan worden. Alle ‘legoblokken’ en technieken zijn aanwezig om dat te bouwen waar jij en je organisatie in dat opzicht behoefte aan hebben. Zijn missie? Leren leuk en effectief maken door avontuurlijk leren voor iedereen, altijd en overal. Het inbrengen van een spelelement is dan heel vanzelfsprekend. Zoals Richard het zelf zegt: “Van games kunnen we veel leren om te leren.”

Game on experimenteer en leer

Richard is niet per sé een gamer in hart en nieren. Hij is eerder iemand die creëert. Gamen deed hij vooral in de laatste jaren van zijn lagere schooltijd. Samen met vriendjes, waarvan een aantal de MSX commodore 64 thuis had staan. Richard hierover: “Ik leerde tijdens het spelen dat je diverse zaken moest proberen en veel moet experimenteren om een probleem op te lossen of een doel te bereiken. ” Het gamen ging daarna al gauw over op het zelf creëren van games. Hij maakte voor zijn voetbalclub een game via flash om spelers onderling uit te dagen met penalty’s. Zo ontdekte hij dat hij met behulp van technologie iets kon maken dat mensen stimuleerde en uitdaagde om te leren. Puur omdat ze geboeid waren door het spel.

Lees de rest van dit leuke interview op de website van Let’s Learn!

Richard ontmoet je op 22 juni a.s. bij het Learning Innovators Festival.

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Labby Leuks

Labby Leuks

Iedere maand wat leuks van Labby bij de post?

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.

Bedankt voor je inschrijving! Vanaf nu ontvang je iedere maand een editie van de Labby Leuks.

App me
Appen met Labby
Hallo 👋
Heb je een vraag over werken en leren 'op afstand'?
Stuur mij dan een appje.