Mini cursus onboarding

Gratis tips voor een geslaagd project
Abonneren

Een onboarding programma maken

Het zal je opdracht maar zijn, da’s een pittige. Wat zou het eerste zijn dat je doet?

Juist … je gaat Googlen (of Bingen, Yandexen, …)

Je typt een paar vragen in. Bijvoorbeeld:

  • Wat is onboarding
  • Hoe maak je een onboarding programma
  • Voorbeeld onboarding programma
  • Tips voor onboarding
  • Onboarding checklist
tips voor onboarding

Net niet helemaal

Stuk voor stuk zijn het logische zoektermen voor het onderwerp. Wellicht gebruik je eens een ander woord voor onboarding (inwerken of introductieprogramma), maar op onboarding vind je toch de beste resultaten. Je vindt er ook diverse bruikbare tips mee. Op enig moment heb je er echter zoveel dat je niet verder meer kijkt dan enkel naar de titel van je zoekresultaten.

Over het algemeen kun je van alles vinden over de context, wat onboarding inhoudt, wat het je oplevert en waaruit het onboardingproces is opgebouwd. En, last but not least, welke prachtige software er zoal is om jou daarbij te helpen. Maar toch lijkt het allemaal op de een of andere manier net niet helemaal op jouw situatie van toepassing.

Perfect onboardingproces bestaat niet

Er is helemaal niets aan de hand, het is logisch. Het perfecte onboardingproces bestaat niet, dat maak je zelf. Ieder bedrijf, elke groep mensen is uniek. Zelfs binnen een bedrijf kunnen afdelingen onderling sterk van elkaar verschillen, bijv. qua cultuur of werkwijze.

Je mag je dus best laten inspireren door allerlei mooie best practices, en waarom ook niet? Maar liever niet eerder dan dat je je proces hebt uitgetekend en je aan de implementatie bent toegekomen.

Tips voor een geslaagd project

In deze mini cursus onboarding krijg je gedurende een paar weken, iedere week een mail met gratis tips voor een geslaagd project. Over onderwerpen waarmee ik hoop aanvullend te kunnen zijn op de informatie die je al bij elkaar hebt gegoogeld, o.a.:

  • Onboarding proces: De onboarding roadmap.
  • Gebruikte techniek: Welke software zet je in.
  • Businesscase: Hoe krijg je onboarding op de agenda.
  • Digitale onboarding: Hoe doe je dat?

Wat kost het?

De mini cursus onboarding kost je enkel wat ruimte in je mailbox. Na de serie tips ontvang je geen nieuwsbrieven (tenzij je dat vinkje zet natuurlijk) en je e-mailadres wordt niet gedeeld met anderen.

App me
Appen met Labby
Hallo 👋
Heb je een vraag over deze mini cursus?
Stuur mij dan een appje.