Ik werd ineens geconfronteerd met de 'intelligente lockdown'. Afscheid nemen van mijn vertrouwde manier van werken zat er niet in en daar had ik best last van. Thuiswerkend en videobellend heb ik mij er doorheen weten te slaan. En gelukkig, op enig moment worden geleidelijk aan de regels weer versoepeld en kan ik weer naar kantoor.
Maar wat blijkt nu? Mijn vertrouwde manier van werken komt helemaal niet terug. Er is namelijk sprake van 'het nieuwe normaal'.

Dat doet iets met mij, en niet met mij alleen. Werkgevers weten dat. En omdat iedereen anders reageert op veranderingen, is een persoonlijke aanpak van die re-integratie noodzakelijk.
We komen stap voor stap weer in beweging. Voorlopig zal dat in een 1.5m samenleving zijn. Om het virus te beheersen tot er voldoende bescherming is. Ook daarna zullen er dingen zijn die anders blijven. Al was het alleen maar omdat we ons werk anders inrichten en dat bevalt. Of het is veiliger, efficiënter, goedkoper, ...
Bedrijven vertalen de regels naar bedrijfsspecifieke protocollen en werkinstructies. Hier gaat het met name over veiligheid en hygiëne en over wijziging van gedrag van medewerkers, klanten en leveranciers. Hoe de werkvloer moet worden ingericht. Hoe looproutes gaan. Hoe je de handhaving geregeld hebt. Enz., enz..

Iedereen krijgt in zijn werk opnieuw met ingrijpende veranderingen te maken. Daarom zullen werkgevers, of zij nu wel of niet al een Onboarding proces hebben ingericht, alle medewerkers willen helpen weer veilig en met vertrouwen aan het werk te kunnen gaan. Een goed ingericht Reboarding proces gaat daarbij zeker helpen. Ik kan je helpen met het ontwerpen en implementeren van dat proces maar via PIT Start zeker ook met allerlei andere HR gerelateerde vragen in deze context.