Nieuws

call for presentations moodlemoot

Moodlemoot 2021

Stichting Mnet Benelux organiseert op dinsdag 16 maart 2021 haar tweede Moodlemoot. En zoals je van een echte moot mag verwachten wordt ook nu weer aan de community gevraagd haar verhalen over Moodle te delen.

Wil jij een presentatie houden óf ken je iemand anders die dat wil? Meld je dan aan vóór 21 januari 2021. Presentatoren krijgen gratis toegang tot hét Moodle event van het jaar. Meer info en aanmelden kan via de site van Mnet.

Labby en Ydo organiseren in november en januari een webinar waarin in anderhalf uur tijd directie, HR management, projectleiders en andere betrokkenen ervaren hoe zij meters kunnen maken met een manier van onboarding die zijn investering meer dan waard is voor de medewerkers en de organisatie.

Het webinar vindt plaats op 24 en 30 november 2020 om 16:00, en 12 januari 2021 om 16:00.

Per datum kunnen maximaal 10 mensen zich inschrijven. Inschrijvingen via agenda of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Agenda

veilig aan het werk

Slechts een op de tien HR-professionals heeft de afgelopen periode een reorganisatie voorbereid. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR, juridische HR-kennispartner, onder 490 HR-professionals. Ook zijn bedrijven slechts in beperkte mate overgegaan tot het niet verlengen van tijdelijke contracten (14%), het beëindigen van contracten in de proeftijd (11%) en het uitstellen van indiensttreding van nieuwe medewerkers (17%).

Ydo en Labby

Wanneer je beide hetzelfde nastreeft en er bovendien een gelijke filosofie op nahoudt. Dan ga je kijken of je kunt samenwerken op die vlakken waar je allebei op je best bent.

Wij hebben een manier gevonden waarmee we waarde toevoegen aan elkaars propositie, voor de klant.

Ydo en Labby: Organisaties presteren beter met succesvolle en betrokken medewerkers.

reboarding met pluvo en labby

Wanneer je veel mensen tegelijk wil informeren is het wel de manier om een boodschap persoonlijk over te brengen.

Ik zie nu veel webinars voorbijkomen over werknemers helpen om weer veilig en met vertrouwen naar de werkplek te gaan (reboarding).
Wel een onderwerp waarbij je je moet realiseren dat dit voor ieder bedrijf en iedere werknemer anders is. Maatwerk dus, zowel het proces als de inrichting van de werkplekken.