vr onboarding

Goeie titel!

Echt heftig wat er met je gebeurt wanneer je een VR headset op zet. Vorige week verkende ik met Christel Teurlings van Yourvrconnector het (in)werken en leren via eXtended Reality* en moest daarbij natuurlijk ook even deze bril op.

De titel beschrijft precies wat het is, een beleving. De impact is groot, zowel voor de drager van de bril, als voor de doelstellingen van de organisatie. Zelfs in een low budget setting.

Interviewen, communiceren en onboarden: het moet anders. Het is vooral de noodzaak om te WERKEN en LEREN OP AFSTAND dat er voor zorgt dat we hard op zoek zijn naar nieuwe wegen. Anders, maar misschien zelfs beter nu we de gevolgen van de pandemie steeds meer beginnen te voelen. Corona brengt op HR afdelingen van veel bedrijven een grote verschuiving teweeg.

*eXtended Reality omvat alle echte en virtueel gecombineerde omgevingen: augmented reality (AR), mixed reality (MR) en virtual reality (VR).

De uitdaging

Het is bijna onmogelijk om interviews en onboarding op afstand op dezelfde manier te blijven uitvoeren als dat we in het verleden deden. Toch zal de basis van het proces gelijk blijven. Het wordt immers ineens niet minder belangrijk om medewerkers kennis te laten maken met je organisatie en haar cultuur. Je wilt nu, meer dan ooit, dat zij zich welkom voelen, succes hebben en betrokken zijn. Organisaties die al zijn uitgerust met middelen om dit ook op afstand te kunnen faciliteren zullen, wellicht met wat aanpassingen, deze activiteiten over het algemeen kunnen voortzetten op dezelfde manier. Velen staan echter voor de uitdaging om het werven, inwerken en opleiden van medewerkers anders in te gaan richten. Met minder of zelfs geen mogelijkheid medewerkers fysiek te benaderen of betrekken.

Sta jij ook voor deze uitdaging?

Inzetten van eXtended Reality

Ik ben razend enthousiast over het inzetten van XR voor (onderdelen van) het werken en leren op afstand. De mogelijkheden zijn eindeloos en hebben zo'n toegevoegde waarde voor je doelstellingen, zelfs in een low budget setting. Die had ik even niet zien aankomen.

Het doel van XR is o.a. je op plaatsen te brengen waar je in het echte leven of op dat moment niet kunt zijn. Dat kan verschillende redenen hebben zoals geografische of economische beperkingen, maar ook omdat medewerkers veilig en met vertrouwen aan het werk willen. Daarmee is XR een doeltreffend middel om in te zetten.

Waar kun je Extended Reality voor inzetten?

Zoals ik al aangaf: De mogelijkheden zijn echt eindeloos maar ik ga er drie noemen in de context van werken en leren op afstand.

Virtual tour

Je geeft kandidaten met 360° video en foto's al tijdens het werven een kijkje in de keuken. Als we daar interactieve elementen aan toevoegen kun je, tijdens de pre-boarding fase, nieuwe medewerkers al kennis laten maken met sommige collega's, zoals de buddy of manager, de afdeling, locaties enz.. Ook kunnen er opdrachten in de tour worden verwerkt.
Een virtual tour kan aangepast worden aan het budget van de klant en de beelden zijn te gebruiken voor andere doeleinden zoals nieuwe tours en trainingen en door Marketing en Sales.

Applicatie

Natuurlijk kun je ook je eigen professionele leerapplicatie of platform laten maken. Veel sectoren ontdekten al de voordelen van een eigen applicatie in XR:

  • De mogelijkheid om snel en efficiënt trainingen te verzorgen en tests af te nemen voor medewerkers. Hierbij word je niet gehinderd door beperkingen in afstand, groepsgrootte, enz..
  • De eenvoud en effectiviteit waarmee je demonstraties of rondleidingen geeft aan medewerkers, klanten of leveranciers om ze te informeren over complexe zaken.
  • Het opnemen van allerlei interactieve elementen in je videotour of presentatie.

En het mooie is, al het materiaal dat je ontwikkelt voor je applicatie kun je hergebruiken voor andere media.

Vergaderen

PeterAls je mijn blogs een beetje volgt, dan weet je dat ik niet zo'n fan ben van al die online vergadertools als MS Teams, Google Hangouts en Zoom. Het communiceren via dergelijke tools maakt het communiceren lastiger dan wanneer je elkaar fysiek ontmoet. eXtended Reality stelt je in staat samen te werken op een manier die wel heel dicht bij de werkelijkheid komt.
En met hetzelfde gemak voer je een gesprek met een collega of geef je een seminar of ander live event.

Het resultaat

eXtended Reality is een prima middel dat je inzet bij situaties waarbij je in het echt niet aanwezig kunt of wilt zijn.

De kandidaat of medewerker kan eXtended Reality gebruiken wanneer het uitkomt. Het oefenen met theorie en praktijk wordt er ontzettend leuk door, wat motiverend werkt. Daarnaast scherm je bij het gebruik van een VR-bril de buitenwereld volledig af. Hierdoor reageren de hersenen alsof zij echt in een andere omgeving zijn. Behalve meer focus krijg je ook een groter en sneller leereffect.
Wil je trainen met wel de effecten van stress maar niet de nadelen van gevaar, dan is Virtual Reality een heel goede oplossing. Denk hierbij eens aan oefeningen met brand, agressiviteit of het trainen van presentatietechnieken.

eXtended Reality is een nieuw kanaal of middel om in te zetten voor HR vraagstukken zoals werken en leren op afstand. Organisaties, zowel met een klein als met een groot budget, kunnen met Virtual Reality m.i. de uitdaging aan: Het werven, inwerken en opleiden van medewerkers zo in te richten dat het al dan niet fysieke ontmoeten daarbij geen issue meer is.

Heb je een vraag voor Christel of voor mij? App ons even.