Lokale ondernemers helpen je weer op stoom te komen

Lokale ondernemers helpen je weer op stoom te komen

Afgelopen zaterdag loop ik in Culemborg om te zien of ik op een verantwoorde manier een kop koffie kan scoren na het hardlopen. Ineens valt mijn oog op de flyer "Wees loyaal, koop lokaal". Overal in Nederland ontstaan dit soort sympathieke initiatieven, zo ook in Culemborg.

Precies dat heb ik in mijn hoofd als ik begin met een lijstje van alle dingen die zoal geregeld moeten worden wanneer over een paar weken de kantoren weer opengaan.

Na de intelligente lockdown krijgt iedereen opnieuw met ingrijpende veranderingen te maken. Bedrijven zullen hun medewerkers willen helpen weer veilig en met vertrouwen aan de slag te kunnen gaan. En dat is mijn werk. Met Labby help ik organisaties dit proces goed in te richten voor hun medewerkers.

Met een goed ingericht proces alleen ben ik er natuurlijk niet. Ik heb ook spullen nodig. Al snel zie ik door de bomen het bos niet meer en ligt mijn notitieboekje in een hoek waar hij normaal gesproken niet ligt.

Na een stevige wandeling, het is tenslotte mooi weer dit weekeinde, begin ik opnieuw. Andere insteek. Ik stel me voor dat ik een van de medewerkers ben die ’s-morgens voor de eerste keer weer naar zijn werk gaat. Wat heb ik dan gedurende de dag nodig.

De volgende stap is het opschrijven van namen van bedrijven die kunnen helpen met het leveren van het gevraagde product of dienst. Steeds een zelfstandig ondernemer uit de regio, onder het motto "wees loyaal, koop lokaal".

En dan is er ... koffieEn zo heb ik in korte tijd een lijstje samengesteld dat er een stuk beter uitziet, completer is, dan het vorige. En toch ben ik bang dat mijn lijstje nog niet helemaal compleet is.

Mis jij een product of dienst in het rijtje dan wil ik dat graag van je weten. Omdat het belangrijk is om goed in beeld te hebben wat er zoal nodig is om weer aan het werk te kunnen. Dan zoek ik op mijn beurt daar een lokale ondernemer bij en koppel dat weer aan je terug als je dat wil.

De kop koffie scoorde ik trouwens bij Kees, lokaal ondernemer (BakkerBart).

De spullen