online onboarding game

Je kunt onze Onboarding Game niet solo spelen, het is geen Patience of Solitaire. Zo verandert in de huidige 1.5m-samenleving een geweldige tool ineens van waardevol naar waardeloos.

Of niet?

Nee, zo werkt het niet. Althans niet hier.

Onze Onboarding Game blijkt een leuk, maar vooral heel effectief instrument bij de analyse van bestaande en het ontwerp van nieuwe inwerkprogramma’s. En daarmee voor ons zeer waardevol bij de acquisitie.

Natuurlijk zijn we met de fysieke game voorlopig wel even uitgespeeld. Van de huidige versie hebben we sowieso nog maar enkele exemplaren beschikbaar én de productie van de volgende versie ligt tot nader order stil.
De conclusie is dan dat het tijd is voor een online variant. Omdat de methodiek blijkt te werken, nemen we daarbij de offline variant en huidige werkwijze als uitgangspunt.

Nadat we samen met een klant een analyse of ontwerp hebben gemaakt, krijgt deze altijd een uitwerking op A0 formaat. Op deze uitwerking digitaliseren we het eindresultaat van het spel. We doen dat met behulp van software waar je professionele stroomschema's, diagrammen en illustraties mee kunt maken.

Nu blijkt deze software heel goed te combineren met ons online vergaderplatform.
Deze constatering was aanleiding om een bibliotheek aan te leggen met alle kaarten van de Onboarding Game. De bibliotheek hebben we beschikbaar gemaakt in de software zodat de kaarten gemakkelijk zijn te plaatsen op het werkblad van de software.

En wat heb je dan?

Twee hints:

  • Bibliotheek = Stack kaarten.
  • Werkblad software = Speelveld game.

Een online Onboarding Game!

Inmiddels speelden we de Onboarding Game een paar keer online. Het is nog even wennen en wellicht moeten de spelregels iets gewijzigd worden. Maar hij is live. En hij werkt!

Moet jij aan de slag met je inwerkprogramma? Analyse en ontwerp hoeven geen nu vertraging meer op te lopen.
Laat ons je daarbij helpen. Dan kunnen we meteen kijken aan welke activiteiten we (meer) op afstand / virtueel invulling kunnen geven. Want dat we die stap moeten gaan zetten, zoveel is wel duidelijk.