onboarding businesscase

Hoe regel je budget voor een sterk onboarding programma?

Volgens het CBS wordt een kwart van alle bedrijven gehinderd door een tekort aan medewerkers. Behoud, en daarbij ontwikkeling, van werknemers zijn dan ook belangrijke thema's voor bijna ieder bedrijf.

Toch blijven de initiatieven richting een structurele oplossing meestal uit. Vaak wordt er gekozen om bestaande opleidingsprogramma’s te intensiveren, het arbeidsvoorwaardenpakket uit te breiden of onderzoek te doen naar betrokkenheid binnen de organisatie.

Er is echter iets wat veel bedrijven missen, wat een enorme impact heeft: zorgen voor een goede onboarding van nieuwe medewerkers.

Door een goede onboarding:

  • Voelt 91% van je medewerkers zich met jouw bedrijf verbonden
  • Ervaart 89% een sterke verbinding met zijn team
  • Is een medewerker 30 keer meer tevreden over zijn baan, in vergelijking met geen onboarding.
  • En is de kans dat een medewerker op de lange termijn bij je bedrijf blijft werken 18 keer hoger.

Oftewel: een goede onboarding speelt een grote rol in het werkgeluk en heeft veel invloed op de retentie van medewerkers. Met een goed onboarding programma dat speciaal voor jouw bedrijf is ontworpen krijg ook jij de succesvolle en betrokken medewerkers die je nodig hebt.

De vraag is alleen: hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie zich hierop gaat richten en onboarding dus op de agenda van beslissers komt?

Wij hebben het antwoord voor je: kom naar onze workshop!

Jij bent HRM manager of -adviseur, afdelingsmanager of projectmanager. Jouw bedrijf heeft te maken met sterke groei, ongewenst personeelsverloop of heeft veel specialistische functies.
Of misschien wil je gewoon de inwerktaken anders organiseren of digitaliseren.

Ook wanneer je bemiddelt in personeel, vast of flexibel, waarbij je een deel van de onboarding van de opdrachtgever voor je rekening wil nemen is deze workshop voor jou interessant.

Aan de slag met jouw businesscase

Tijdens de workshop gaan we met behulp van een voorbeeld aan de slag met de business case voor onboarding binnen jouw organisatie. Aan het einde van de workshop weet je wat een businesscase is en hoe je deze inzet zodat ook jouw bedrijf aan de slag gaat met onboarding.
pluvoDaarnaast heb je al de eerste opzet van je business case. Gedurende de workshop geven we je veel tips & trucs voor een fantastische onboarding programma. We maken daarbij gebruik van Pluvo, een leeromgeving die meer en meer wordt ingezet bij onboarding vraagstukken.

Deze workshop wordt gegeven door:

Henny Hoekstra

Marketing en Sales, Pluvo - Hét alles-in-een leerplatform.

 

 

Peter Haasdijk

Onafhankelijk Onboarding Consultant, Labby - Voor medewerkers met een voorsprong.

 

 

Waarom gratis?

Deze workshop is de eerste van een serie over het onderwerp ‘onboarding op de kaart zetten’. We gaan je hiermee helpen om het onderwerp onboarding op de agenda van beslissers te krijgen. Wij hopen daarvoor feedback terug te mogen ontvangen zodat we de workshop verder kunnen verbeteren qua inhoud en structuur. We geven daarom niet alleen de workshop gratis weg, maar sluiten de dag af met een voucher die je, binnen zes maanden kunt inwisselen tegen een review op de businesscase die je na de workshop verder hebt uitgewerkt, of maximaal een uur Onboarding Consultancy on-site.

green roomDetails workshop

Locatie: DynaHouse, Perkinsbaan 11, 3439 ND Nieuwegein
Tijdstip: 5 maart 2020, 13:00 tot 17:00 uur

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen voor deelnemers beschikbaar (maximaal twee per organisatie).

 

Aanmelden niet meer mogelijk