sprookje

Begin volgende maand gaat Diederik bij ons beginnen op de beveiliging. Hij rondt op dit moment enkele projecten bij zijn huidige werkgever af. Ik begreep dat hij ook nog even een weekendje weg gaat met zijn gezin voor het zover is.

Ik kijk er echt naar uit want de gesprekken die we met hem voerden waren erg positief. Volgens mij past hij heel goed bij ons. Ik hoor hetzelfde terug van ?‍♀️, zij is ons hoofd Beveiliging. Ook Diederik is nogal ? ?. Hij gaf al aan nieuwsgierig te zijn naar de afdeling. We gaan hem trouwens een buddy geven, daar moest hij wel om lachen.

Morgen krijgt hij een ? en maken we zijn spullen in orde. Accounts, ?, de software die hij nodig heeft. En zijn verplichte online veiligheidstraining is dan beschikbaar.
Vanaf dat moment kan hij al digitaal kennismaken met zijn nieuwe ?‍???‍???‍??‍? via ons onboarding platform. Of een kijkje nemen op zijn werkplek. Ik ga zijn manager vragen met zijn telefoon een korte ? te maken en te plaatsen op het platform.

We hebben er alles aan gedaan er voor te zorgen dat hij zich gelijk ? voelt bij ons. Dat hij de weg al een beetje weet te vinden. Daarmee heeft hij zo'n enorme voorsprong ten opzichte van de collega's waarvoor we dit in het verleden niet deden. Dat is natuurlijk in ons beider belang. Hij heeft zo minder tijd nodig om te wennen en is sneller productief, wij lopen minder kans dat hij na een paar maanden al weer vertrekt.

..... en ze leefden nog lang en gelukkig ?.

Dit is natuurlijk maar een heel kleine greep uit de activiteiten die je kunt ondernemen om een nieuwe collega goed te laten landen. En gelukkig is dit voor steeds meer bedrijven niet langer een sprookje.

Heb je nou het idee dat die landing bij jouw bedrijf verbeterd kan worden? Speel dan samen met ons de Onboarding game. De inkt van onze game is nog nat en we geven, bij wijze van pilot, een aantal keer een uur onboarding consultancy weg om de game verder te ontwikkelen.

Heb je interesse? Bel ons via Skype of met je mobiel.

Claim jouw uur