wordcloud onboarding

"Door te pitchen op Onboarding doe je jezelf veel te kort!" Dat is wat Martine tegen mij zei toen ik haar sprak vorige week.
Ik meende te begrijpen wat ze zei maar wist op dat moment niet goed hoe erop te reageren.

Ze ging verder: "Voor de meeste mensen gaat Onboarding namelijk over de eerste werkdag en de drie maanden inwerken daarna. Terwijl jouw dienstverlening al begint voordat met werving & selectie wordt gestart. Namelijk bij de merkbouw van het bedrijf. En na de inwerkperiode ga je door met de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker."

Daar heeft ze een punt. Maar, er is mij nog geen woord bekend dat de hele lading dekt. Dus blijf ik het noodgedwongen nog maar even zo noemen. Haar opmerking blijft wel in mijn hoofd nasudderen ...

Wij motiveren medewerkers om al voor de eerste werkdag energie te stoppen in hun nieuwe collega’s en het bedrijf waar zij gaan werken. Dat geeft ze namelijk zo’n ontzettende voorsprong ten opzichte van werknemers die dat niet kunnen doen.
En het bedrijf? Het bedrijf is blij met een zichtbaar verbeterde productiviteit en veel minder kosten. En het hele onboarding project kost slechts een fractie daarvan.
Ga dat maar eens pitchen.

Wanneer ik bij jou een poging mag wagen, vertel ik je gelijk hoe we dat aanpakken.

Bel ons via Skype of met je mobiel.

Contactformulier