muurhuizen

Afgelopen dinsdag reed ik 's-ochtends naar Amersfoort. Ik had een afspraak bij Mitosa, gevestigd in een van de muurhuizen in Amersfoort. Een straat die is gebouwd op de oude loop van de stadsmuur, waar enkele huizen daadwerkelijk zijn gebouwd met de kostbare bakstenen van de oorspronkelijke muur. Een werkelijk prachtige locatie met heerlijke koffie en heerlijk weer onderweg er naar toe.
Ik sprak daar de twee eigenaren Elbert Overduin en Marcel van Beek. We hadden elkaar al eerder kort gesproken tijdens een bijeenkomst van onze businessclub BNI vlak voor de zomer: "Laten we na de vakantie nader kennis maken en onderzoeken of we onze dienstverlening op elkaar kunnen aansluiten. Wellicht kunnen we klanten op die manier nog beter van dienst zijn."

mitosaZodra de koffie op tafel stond introduceerde Elbert hun bedrijf. "Marcel en ik werken met Mitosa aan de positionering van bedrijven als onweerstaanbare werkgever." Hij vertelde verder over hoe zij Werken-bij sites maken en Social Media Marketing gebruiken om de het echte verhaal van het bedrijf uit te dragen naar ideale kandidaten. "Op die manier trek je meer kandidaten die bij het bedrijf passen en zijn deze bekend met cultuur en werkwijze zodat verrassingen achteraf worden voorkomen."
Dat sprak mij natuurlijk bijzonder aan. Immers, een betere start van het onboarden van (potentiële) medewerkers kun je je niet wensen.

labbyHier sluit de dienstverlening van Labby naadloos op aan. Labby wil van iedere nieuwe medewerker een succesvolle en betrokken aanwinst maken voor het bedrijf. Daarom krijgt deze, na het zetten van de handtekening, direct de gelegenheid zichzelf goed voor te bereiden op de eerste werkdag. Door gebruik te maken van het momentum hou je de motivatie van dat eerste moment vast tot aan de eerste werkdag. Er kan al kennis gemaakt worden met andere medewerkers of informatie worden gedeeld over bedrijf of functie. Om hem of haar na de eerste werkdag blijvend te ondersteunen, zowel bij het verdere inwerken als bij de persoonlijke ontwikkeling. "Zo blijf je een aantrekkelijke werkgever."
Dit maakt Labby mogelijk door gebruik te maken van een leermanagementsysteem (LMS). Deze tooling maakt het onboarding vraagstuk niet alleen persoonlijk maar bovenal eenvoudig en flexibel.

"Hoe zorg je voor een vliegende start?"

Bekijk de website van Mitosa maar eens. Je vindt daar o.a. het verhaal van SaveTech uit Geldermalsen. SaveTech is gespecialiseerd in legionellapreventie en brandpreventie. Mitosa hielp SaveTech uit de brand toen haar eigenaar Patrick Bernardus er achter kwam dat het in een krappe arbeidsmarkt, zeker voor deze specialismen, geen gemakkelijke opgaaf is meerdere ervaren installateurs en adviseurs te vinden.

Hoe je met Labby Onboarding kunt doorpakken vanaf het moment dat een kandidaat wordt aangenomen kun je zien op de website van Labby. Hoe je een toekomstige medewerker kunt voorbereiden op de eerste werkdag en begeleidt in de periode daarna. Labby kan hier helpen met zowel het vormgeven van het onboarding proces als met de tooling. Van dat laatste is een demo beschikbaar waarin een deel van een mogelijke onboarding oplossing is uitgewerkt.

Spreekt dit alles je aan en ben je op zoek naar specialistisch personeel? Maak je een sterke groei door waardoor ineens meerdere vacatures ontstaan? Is het verloop van personeel bij jouw bedrijf hoger dan je wil? Dan hebben we zonder twijfel een gezamenlijke ambitie. Laten ons samen onderzoeken of we kunnen werken aan de realisatie daarvan. Want waar het goed personeel betreft: "Heb je ze, hou ze dan!".

Word ook onweerstaanbaar