onderwijs op afstand

Vergaderen, een workshop of lessen geven, sollicitatiegesprekken voeren, een consult geven. Ga zo maar door. Het is de komende periode belangrijk dat er oplossingen beschikbaar zijn om deze werkzaamheden online uit te voeren.
Voor een aantal van ons is dat geen probleem. Zij maken gebruik van Skype, Skype for Business, MS Teams, Zoom, etc.. Maar voor anderen zijn deze toepassingen te beperkt, te ingewikkeld of te duur.

Op ons eigen leerplatform staat momenteel een demo voor het onboarden van nieuwe medewerkers. Daar maken wij o.a. gebruik van BigBlueButton. Dat is een platform voor webinars en virtual classrooms. Je kunt er audio of video delen, presentaties toevoegen, chatten, gebruik maken van breakout rooms en nog veel meer.

Voor ondernemers die geen gebruik kunnen of willen maken van eerder genoemde oplossingen stellen wij, vooralsnog tot 1 juni a.s., gratis onze eigen functionaliteit hiervoor beschikbaar. Om zoveel mogelijk ondernemers de kans te geven hier van te profiteren hebben we wel de mogelijkheid om sessies op te nemen uitgeschakeld.

Spelregels

Het enige dat je hoeft te doen is mij een mailtje sturen met daarin de naam van je bedrijf. En van iedere te registreren gebruiker (niet-gast, max. 5) de volgende gegevens:

  • Voornaam.
  • Achternaam.
  • E-mailadres.
  • Moderator ja/nee (per bedrijf is een moderator noodzakelijk, max. 1. Zonder deze persoon kan je enkel gebruik maken van de chatfunctie).
  • Werknemer ja/nee.

Nadat ik deze gegevens heb ontvangen voeg ik (binnen 24 uur) de gebruikers toe en verstuur de wachtwoorden via mail. Daarna kunnen geregistreerde gebruikers inloggen op het leerplatform en gasten deelnemen aan sessies.

Inloggen

Wanneer dit geregeld is kun je inloggen via het hangslotje rechtsboven op deze pagina. Jouw BigBlueButton heet "Werken op afstand - [BEDRIJFSNAAM]" en vind je onder 'Mijn modules'. Succes!

Helpen

Deze service is bedoeld om te helpen. De capaciteit daarvoor is echter niet onbeperkt, wat kan betekenen dat we op enig moment moeten stoppen met het aansluiten van nieuwe gebruikers. Maak hier daarom enkel gebruik van wanneer je de service echt nodig hebt en geef het aan ons door wanneer we er weer iemand anders blij mee kunnen maken. Succes!
 

Contactformulier

 

Viewer overview

De video hieronder geeft je enigszins een beeld van de mogelijkheden van BigBlueButton.