Organisaties investeren graag in kennis en kunde van medewerkers. Andersom maken medewerkers graag gebruik van de mogelijkheden die ze aangeboden krijgen. Beide om voor de hand liggende redenen.
Veel trainingen en opleidingen worden (werden) geheel of voor een deel klassikaal gegeven. Reden waarom veel materiaal op dit moment omgecat wordt naar digitaal zodat we door kunnen ...

Helaas. Dat laatste kun je niet zomaar doen. Immers, de leerbeleving van de medewerker wordt compleet anders. Ze zou zelfs wel eens zover van zijn of haar leervoorkeuren kunnen afwijken dat deze daarmee totaal waardeloos wordt.

Dan is het fijn wanneer er leerplatforms bestaan als die van Moodle. Waarin je je leerarrangement optimaal kunt samenstellen en je zelfs de face-to-face dynamiek (zie ook acties) niet hoeft te missen. Ook niet tussen de medewerkers onderling.

Mag ik je eens verbazen over de mogelijkheden en kosten van een eigen leerplatform?

Ja, dat mag

Bij onboarding wordt er, naast een app, wel vaker gebruik gemaakt van een leerplatform. Moodle is het populairste, open source leerplatform ter wereld en wij zijn fan van het eerste uur. Met die expertise gewoon in huis, hebben we al diverse organisaties kunnen helpen met hun eigen leerplatform. Ook los van onboarding.

Lees ook